breaking newsΕλλάδακοινωνία

Εθίζουν τους Έλληνες στα επιδόματα και φέρνουν αλλοδαπούς για εργασία: Με κουπόνια θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια

Η ακρίβεια «μαστίζει» τα ελληνικά νοικοκυριά, με τους πολίτες να «κραυγάζουν» και να τονίζουν ότι πλέον αδυνατούν να κάνουν οικογένεια, κάτι που είναι απαραίτητο για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα. 

Η κυβέρνηση αντί να δώσει όμως μια σοβαρή λύση εθίζει τους Έλληνες στα επιδοματική πολιτική, καθώς η ακρίβεια θα αντιμετωπιστεί με κουπόνια, καθώς η κυβέρνηση αποφασίζει να εξετάσει με ποιον τρόπο θα δώσει λίγο πριν το Πάσχα το λεγόμενο… Κοινωνικό Μέρισμα των 100 ευρώ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα, δίνοντας επιδόματα και μερίσματα. Από τη μία, το κύμα ακρίβειας και η ενεργειακή κρίση δεν αντιμετωπίζονται όμως με τόσο επιδερμικά μέτρα, και από την άλλη με 100 ευρώ δεν λύνονται τα προβλήματα βιοπορισμού των Ελλήνων πολιτών.

Αν η ονομασία θα είναι κοινωνικό μέρισμα ή κουπόνι 100 ευρώ για τρόφιμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, όπως και τα κριτήρια και οι δικαιούχοι. Το πιθανότερο σενάριο αφορά σε ένα κουπόνι των 100 ευρώ, ενώ μετριέται το κόστος με διάφορα εναλλακτικά σχέδια για τα ευάλωτα νοικοκυριά που θα ωφεληθούν, τα οποία προβλέπουν 250.000 πολίτες που παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, περίπου 450.000 χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και 700.000 που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Δεν είναι λίγα τα σενάρια που αναφέρουν ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο του επιδόματος των Χριστουγέννων που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία και τα νοικοκυριά που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει αυτόματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

pronews

Back to top button