breaking newsΔιεθνή

Γιούνκερ: Απολύτως διεφθαρμένη η Ουκρανία – Δεν έχει θέση στην ΕΕ

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κατά της Ουκρανίας, την οποία χαρακτήρισε «απολύτως διεφθαρμένη» εκφράζοντας την αντίθεσή του στα σενάρια ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Augsburger Allgemeine, ο Γιούνκερ δήλωσε «θυμωμένος» με «τις φωνές στην Ευρώπη που λένε στους Ουκρανούς ότι μπορούν να γίνουν μέλη της ΕΕ αμέσως».

«Είμαι πολύ θυμωμένος με τις φωνές στην Ευρώπη που λένε στους Ουκρανούς ότι μπορούν να γίνουν μέλη της ΕΕ αμέσως. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλό ούτε για την ΕΕ ούτε για την Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά.

«Διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας η Ουκρανία»

«Όποιος είχε οποιαδήποτε σχέση με την Ουκρανία ξέρει ότι είναι μια χώρα διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Παρά τις προσπάθειές της, δεν είναι έτοιμη για ένταξη. Χρειάζονται εσωτερικές μεταρρυθμίσεις μεγάλης κλίμακας» συνέχισε ο Γιούνκερ και αναφέρθηκε σε προηγούμενες «κακές εμπειρίες» με νέα μέλη που δεν σεβάστηκαν το κράτος δικαίου.

Η ένταξη στην ΕΕ για υποψήφιες χώρες όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία πρέπει να συνδέεται με «εσωτερικές μεταρρυθμίσεις» και να υποστηρίζεται από «ειδική πλειοψηφία» υποστήριξε ο Γιούνκερ.

Σαρλ Μισέλ: Η Ουκρανία μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ το 2030

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, θεωρεί πως η Ουκρανία θα μπορούσε να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030.

«Η Ουκρανία μπορεί να είναι μέλος της ΕΕ το 2030, εάν οι δύο πλευρές κάνουν ό,τι τους αναλογεί», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Τόνισε πως η ΕΕ πρέπει «να επισπεύσει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων», συμπληρώνοντας πως η ταχεία ένταξη της Ουκρανίας «θα αποδείκνυε επίσης πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ικανή για γεωπολιτικές παρεμβάσεις».

PrimeNews.

Back to top button