breaking newsΕλλάδα

Τέμπη: “Το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί” – Χιλιάδες άνθρωποι από νωρίς στο Σύνταγμα

 

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται ξανά στην πλατεία Συντάγματος το πρωί της Κυριακής εκφράζοντας την οργή τους για τις αμέλειες που οδήγησαν στον θάνατο 57 ανθρώπους στα Τέμπη.  Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις τις χώρας.

Με κεντρικό σύνθημα «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι συγκεντρώσεις χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα μετά το θανατηφόρο δυστύχημα στα Τέμπη το οποίο οδήγησε στον θάνατο 57 επιβάτες, ενώ 22 ακόμη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Τέμπη:

Μάλιστα, 7 εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

Τέμπη:

Την ίδια ώρα, οι οικογένειες των θυμάτων έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή να κηδεύουν τους ανθρώπους τους.

Τέμπη:

Στο επίκεντρο των συνθημάτων και των πανό που κρατούν χιλιάδες νέοι και νέες στη συγκέντρωση της πλατείας Συντάγματος βρίσκονται οι εγκληματικές αμέλειες που αναδείχθηκαν από το δυστύχημα, οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων που το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίστηκαν εχθρικά από το υπουργείο και οι συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ για τα συστήματα ασφαλείας που ουδέποτε μετατράπηκαν σε έργα και οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να διεξάγει από τον περασμένο Νοέμβριο ποινική έρευνα για τη ροή των χρημάτων και τη μη υλοποίηση των έργων.

Τέμπη:
Τέμπη:
Τέμπη:

Η συγκέντρωση της Αθήνας ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος και σε αυτή συμμετέχουν μαθητές και φοιτητές που είδαν τους συνομηλίκους τους να χάνουν τις ζωές τους τη νύχτα της Τρίτης. Μαζί τους οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και στην Hellenic Train, οι οποίοι βρίσκονται ξανά σε απεργία, εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους, ενώ στη συγκέντρωση βρίσκονται και αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τέμπη:

Σημειώνεται πως παρά την απεργία, οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ κινούνται κανονικά από τις 9 μέχρι τις 16:00 προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση των διαδηλωτών στο Σύνταγμα.

Τέμπη:

Οι διαδηλωτές κρατούν μαύρα μπαλόνια ενώ στα πανό γράφονται συνθήματα όπως «Μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι”«Η πολιτική τους κοστίζει ανθρώπινες ζωές», «Το έγκλημα αυτό μην συγκαλυφθεί» και αλλά.

Τι συνέβη στα Τέμπη (Video)

πηγή news247.gr

 

Back to top button