breaking newsΔιεθνή

Ντράγκι Τέλος! Παραιτείται σήμερα αφού τα 3 κόμματα της Συμμαχίας του απείχαν από τη ψήφο εμπιστοσύνης! ”Το μέλλον της Ευρώπης παίχτηκε στη Ρώμη”!!

Αν ”το μέλλον της Ευρώπης παίζεται στη Ρώμη” όπως προειδοποίησε το lesechos αναφορικά με το διακύβευμα της ψήφου εμπιστοσύνης για Ντράγκι τότε η θεαματική πτώση του Ντράγκι που αποτελεί πλέον παρελθόν μετά τη χθεσινή ψηφοφορία και που σήμερα υποβάλει την παραίτηση του θα συμπαρασύρει όπως προβλέπει το οικονομικό έντυπο και όλη την ευρωζώνη.”Εν μέσω μιας πολιτικής κρίσης, η Ιταλία είναι πιθανό να παρασύρει ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ μαζί της. Η έλλειψη ευρωπαϊκής ηγεσίας κάνει την κατάσταση ακόμη πιο ανησυχητική.” Μετά το Τζόνσον στην Αγγλία τελείωσε κι ο Ντράγκι με συνοπτικές διαδικασίες.

Ντράγκι Τέλος! ήρθε η ώρα του. Παραιτείται σήμερα αφού τον αποδοκίμασε το Κοινοβούλιο στην ψήφο εμπιστοσύνης! Tέλος της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Mario Draghi.Απέσπασε την ψήφο εμπιστοσύνης από Γερουσία αλλά με πολύ ισχνό αριθμό ψήφων αφού σχεδόν τα 3/4 των Γερουσιαστών απείχαν. Θα πάει σήμερα στο Palais du Quirinal δώσει σήμερα την αμετάκλητη παραίτηση του στον Sergio Mattarella Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τα τρία κόμματα της πλειοψηφίας του La Ligue, Forza Italia και το Κίνημα 5 αστέρων, απείχαν και δεν συμμετείχαν στη ψήφο εμπιστοσύνης: 95 ΝΑΙ, 38 ΟΧΙ επί 133 παρόντων ενώ η Γερουσία έχει 315 εκλεγμένους και 5 sénateurs nommés à vie.

Σύμφωνα με τα μεγάλα ιταλικά μέσα La Repubblica και La Stampa,η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο και το πιθανότερο εντός Οκτώβρη.

”Πριν από δέκα χρόνια, η ευρωζώνη αντιμετώπισε τη χειρότερη κρίση στην ιστορία της. Αυτό που την απειλεί σήμερα εμφανίζει ακόμη πιο καταστροφικές δυνατότητες. Οι ασθενείς της Ευρώπης ήταν τότε μόνο τέσσερις «μικρές» χώρες – Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία. Είναι πλέον η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ηπείρου, η οποία κινδυνεύει με χρεοκοπία. Η βαρύτητά της είναι αρκετά μεγάλη ώστε να παρασύρει ολόκληρη την ευρωζώνη μαζί της. Το δημόσιο χρέος της είναι μεγαλύτερο από αυτό της τετράδας εκείνη την εποχή και πολύ βαρύ για να είναι δυνατή μια διάσωση της ΕΚΤ, όπως αυτή που αποφάσισε το 2012 ο Μάριο Ντράγκι. Η άρση των επιτοκίων που θα γίνει την Πέμπτη – η πρώτη εδώ και δέκα χρόνια – θα κάνει αυτό το βάρος πιο δυσβάσταχτο.

Ειρωνεία της τύχης, ο σωτήρας του ευρώ προσωποποιεί την τρέχουσα κρίση. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ, ο οποίος υποσχέθηκε κάποτε να διατηρήσει τη νομισματική ένωση ανεξάρτητα από το κόστος,” ( lesechos )εκπαραθυρώνεται. Τον ξεβράζει το ίδιο το σύστημα….αναλώσιμος.

Αλλά ο Μελανοχίτωνας Ντράγκι σημάδεψε την πολιτική ιστορία του 21ου αι. με τα πιο μελανά χρώματα. Είναι ο πρωτεργάτης του υποχρεωτικού εμβολιασμού παγκοσμίως που στήριξε όσο κανείς την κοβιντοκρατία ολοκληρωτισμό με στρατιωτικό νόμο, απαγόρευση κυκλοφορίας, αναστολή εργασίας υγειονομικών. Οι υπερεξουσίες και ο υπερσυγκεντρωτισμός εξουσιών στο Εκτελεστικό που γύρισε την Ευρώπη στο Μεσαίωνα δυσαρέστησαν το λαό. Κανείς δε νοιάζεται στην Ιταλία για το πολιτικό τομάρι του!!Δεν είναι χρυσόμαλλο δέρας κι ας ήταν και Μεγαλοτραπεζίτης..

Αυτό που ζούμε είναι H κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης…. σε όλα τα επίπεδα πολιτικό οικονομικό αξιών γεωστρατηγικό….

dimpenews.com

Back to top button