Διεθνή

ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ: H Ορθοδοξία είναι η μεγαλύτερη επανάσταση. Ο Γέροντας Κύριλλος του Οσίου Δαβίδ είναι ένας άλλος Τσε Γκεβάρα που μας έφερε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Στη Λατινική Αμερική κάνουμε τώρα την αληθινή Επανάσταση που είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! Ο Γέροντας Κύριλλος είναι άγιος και ήδη κάνει θαύματα στην Κολομβία! BINTEO

ΕΝΑΣ ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ: ” H Ορθοδοξία είναι η μεγαλύτερη επανάσταση. Ο Γέροντας Κύριλλος του Οσίου Δαβίδ είναι ένας άλλος Τσε Γκεβάρα που μας έφερε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Στη Λατινική Αμερική κάνουμε τώρα την αληθινή Επανάσταση που είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!

Η Μονή του Οσίου Δαβίδ βγάζει Νεόφυτους δεσποτάδες..Από το Νεόφυτο Μόρφου ”στο νεόφυτο στην Ορθοδοξία” (όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίστηκε) πνευματικοπαίδι του Αρχιεπισκόπου Μακάριου Γ’ της Κύπρου το ζωντανό θαύμα της αγιότητας του που σαρκάζει τους επικριτές του. Είναι ο Επίσκοπος Άσσου (Βενεζουέλας και Κολομβίας) κ. Τιμόθεος που μίλησε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης με θέμα ” Η μαθητεία μου κοντά στον Γέροντα Κύριλλο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ” στις 21.11.23

Αφού για μια ακόμη φορά διηγήθηκε ότι τον προσέλκυσε στην Ορθοδοξία η φιγούρα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου του Γ΄ όταν ήταν παιδί και τον είδε σε μαυρόασπρη τηλεόραση και τόσο εντυπωσιάστηκε από τη μορφή του που ρώτησε και έμαθε ότι ήταν ο πρόεδρος της Κύπρου. Και μέσα του φούντωσε η επιθυμία να γίνει Ορθόδοξος.. Διηγείται τώρα την περιπέτεια του να φτάσει στην Ελλάδα πως τα παράτησε όλα ενώ είχε διευθυντική θέση στην πατρίδα του υπεύθυνος για νεολαία διαπιστευμένος από ΟΗΕ. Πως επέμενε να βαπτιστεί και όντως βαπτίστηκε εδώ το είχαν αρχικά μόνο με χρίσμα πως κατέληξε στη Μονή Οσίου Δαβίδ και τη βιωματική κατήχηση που δέχθηκε από τον τότε ηγούμενο γέροντα Κύριλλο που για αυτόν είναι άγιος όπως είπε και ήδη θαυματουργεί στην μακρινή Κολομβία.

”Μια ώρα από το σπίτι μου είχαμε ορθόδοξο ναό τα Εισόδια της Παναγίας αλλά δεν το ήξερα”, είπε. Στον όσιο Δαβίδ Χαλκίδας γνώρισε και τον τότε π. Παύλος μετέπειτα Σιατίστης.. Τόνισε με έμφαση μια κουβέντα ενός μοναχού της μονής του π. Σεραφείμ ”η Ελλάδα παράγει αγίους και η μονή Οσίου Δαβίδ παράγει αγίους γιος του Αγ Ιακώβου ο π. Κύριλλος”.. Είπε ”την Ορθοδοξία εδώ στην Ελλάδα την μαθαίνω από τα παπαδάκια και από τις γιαγιάδες και τους παπούδες και καλύτερα γιατί οι σχολές μόνο θεωρία” Η κουρά του έγινε εκεί στη μονή.

Ο Γέροντας Κύριλλος σημείωσε διακρινόταν για την υπομονή αγάπη ταπείνωση. Την υπομονή την είχε κληρονομήσει από τον Άγ Ιάκωβο. ”Έχω μοιράσει μικρές φωτογραφίες του και γίνονται θαύματα στην Κολομβία.”

Ο π. Κύριλλος ”με δίδαξε να μην σκέφτομαι το Θεό με φιλοσοφικό τρόπο όπως οι δυτικοί αλλά να τον βιώνω σε κάθε ακολουθία σε κάθε λειτουργία. Η Ορθοδοξία είναι βίωμα δεν είναι θεωρία δεν είναι θρησκεία και επειδή προέρχομαι από επαναστατικές χώρες επιτρέψτε μου να σας πως ότι η Ορθοδοξία είναι η μεγαλύτερη επανάσταση αν εκεί είχαν έναν Τσε Γκεβάρα να γίνει μια επανάσταση εμείς εδώ γνωρίσαμε άλλον με άλλον τρόπο άλλον μεγαλύτερο επαναστάτη τον π. Κύριλλο που μας έφερε την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Εμείς κάνουμε σήμερα την αληθινή επανάσταση στη Λατινική Αμερική που είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Αδειάζοντας την καρδιά σου από τα πάθη αλλάζεις έτσι αλλάζει ο κόσμος.. Η Λατινική Αμερική τώρα ζει την Πεντηκοστή τώρα γνωρίζει την Ορθοδοξία.. ο άγιος Κύριλλος ο άγιος της Αγάπης.. Από 2 που ήρθαμε από την Κολομβία στον όσιο Δαβίδ σήμερα είμαστε 1.500.000 Ορθόδοξοι Ινδιάνοι Μάγιας από Γουατεμάλα Μεξικό Κούβα που ο Κάστρο μας δώρισε ένα ναό.

dimpenews.com
Back to top button