breaking newsΔιεθνή

Ένοπλες ομάδες Ρώσων που είναι κατά του Κρεμλίνου και έχουν έδρα την Ουκρανία λένε ότι εξαπέλυσαν επιδρομές στη Ρωσία

 

«Θα πάρουμε τη γη μας από το καθεστώς εκατοστό προς εκατοστό» λένε

Τουλάχιστον δύο ομάδες ενόπλων Ρώσων που έχουν έδρα τους την Ουκρανία και είναι κατά του Κρεμλίνου ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν επιδρομές στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας σήμερα, Τρίτη 12/3.

Η Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας και το Τάγμα Σιβηρίας ανακοίνωσαν στις σελίδες τους στο Telegram ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις στη Ρωσία από την Ουκρανία.

«Θα πάρουμε τη γη μας από το καθεστώς εκατοστό προς εκατοστό», ανέφερε η Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας στην ανάρτηση στο Telegram. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει τις αναφορές αυτές ανεξάρτητα.

Ρώσοι αξιωματούχοι δεν ήταν σήμερα άμεσα διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο.

Στο παρελθόν, ρώσοι αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει τις ομάδες αυτές μαριονέτες του ουκρανικού στρατού και της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών CIA, ενώ η Μόσχα λέει ότι προσπαθούν να προκαλέσουν χάος στη Ρωσία.

Ο Αντρίι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πληροφοριών του ουκρανικού στρατού, δήλωσε στο ουκρανικό δίκτυο 24 Channel ότι οι ομάδες διενεργούν την επιχείρηση σε ρωσικό έδαφος ανεξάρτητα από την Ουκρανία.

Ο Γιούσοφ δήλωσε ότι μια τρίτη ομάδα, το Σώμα Ρώσων Εθελοντών, επίσης συμμετέχει στην επιχείρηση.

Η ανάρτηση της λεγεώνας φάνηκε να αναφέρεται στις επικείμενες εκλογές στη Ρωσία, που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο.

«Οι άνθρωποι θα ψηφίσουν όποιον θέλουν, όχι αυτόν που είναι αναγκασμένοι. Οι ρώσοι θα ζήσουν ελεύθερα» επεσήμανε η οργάνωση όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters.

Η Λεγεώνα για την Ελευθερία της Ρωσίας και το Σώμα Ρώσων Εθελοντών έχουν στο παρελθόν αναλάβει την ευθύνη για άλλες διασυνοριακές επιδρομές στη Ρωσία από την Ουκρανία.

PrimeNews.

Back to top button