breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αθηνά Λινού: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από τις πλημμύρες

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν οι πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel στη δημόσια υγεία, κρούει Αθηνά Λινού, καθηγήτρια επιδημιολογίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Λινού προειδοποιεί για ρύπανση ακόμη και στον υδροφόρο ορίζοντα και επισημαίνει ότι σε πλημμυρισμένες περιοχές παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε μια σειρά από λοιμώξεις.

Η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού:

Η κυβέρνηση είναι προφανώς ανεπαρκής και ανέτοιμη για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των άμεσων συνεπειών των φυσικών καταστροφών. Βιώνουμε θανάτους, καταστροφές περιουσιών και μακροχρόνια προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία των Ελλήνων.

Κρούω, όμως, τον κώδωνα του κινδύνου και για επιπλέον άμεσους και μεσοπρόθεσμους κινδύνους που θα απειλήσουν την υγεία όλων μας.

Οι κίνδυνοι αυτοί θα προκύψουν από την καταστροφή του δικτύου υδροδότησης στους περισσότερους δήμους της χώρας, τη διαρροή χημικών ουσιών, τις χιλιάδες νεκρών ζώων, ακόμα και τρωκτικών, και την επακόλουθη ρύπανση ακόμα και του υδροφόρου ορίζοντα.

Στις πλημμυρισμένες περιοχές παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας, πνευμονολογικών και δερματικών λοιμώξεων και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμα και νόσων που μεταδίδονται με τα κουνούπια, όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου, κρούσματα του οποίου έχουν καταγραφεί στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Η ευθύνη της κυβέρνησης για τον επερχόμενο κίνδυνο στη δημόσια υγεία είναι τεράστια.

Άραγε την κατανοούν οι υπεύθυνοι και αν ναι, προτίθενται να λάβουν επιτέλους αποτελεσματικά και επαρκή μέτρα προστασίας;»

primenews.

Back to top button