breaking newsΔιεθνή

Mnτσoτακn ακoυς; Aρvoύvται τη ζώvn απαγoρευσnς πτnσεων οι Aμερικαvoι ! ! ! Δεν θα εμπλακoύμε σε πoλεμο με τη Pωσiα λεvε…

Ο Κουλης το παιζει Ραμπο…

Κατι αλλο υα λεγα οτι του ταιριαζει, αλλα αν το πω, θα γινω χυδαιος….

Η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων λοιπον, θα προϋπέθετε την εφαρμογή της και αυτό θα ενέπλεκε τις ΗΠΑ σε πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι που έχουμε δηλώσει ότι δεν επιθυμούμε, ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στο αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε τις εκκλήσεις να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, εξηγώντας πως αυτό θα αποτελούσε βήμα προς το ξέσπασμα ένοπλης σύρραξης απευθείας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

«Με μεγάλη σαφήνεια»

«Ο πρόεδρος έχει πει με μεγάλη σαφήνεια ότι δεν έχει πρόθεση να στείλει στρατιώτες των ΗΠΑ να εμπλακούν σε πόλεμο με τη Ρωσία», εξήγησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters/Jonathan Ernst).

«Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί εδώ ότι στην ουσία αυτό θα αποτελούσε βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, διότι η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα προϋπέθετε εφαρμογή» του μέτρου, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.

«Θα απαιτούσε να αναπτυχθεί ο στρατός των ΗΠΑ για την επιβολή της», πράγμα που θα σήμαινε «απευθείας σύγκρουση, δυνητική απευθείας σύγκρουση, και δυνητικό πόλεμο με τη Ρωσία, κάτι στο οποίο δεν σχεδιάζουμε να συμμετάσχουμε», πρόσθεσε η κυρία Ψάκι.

 

 

πηγη

Back to top button