Ελλάδα

Pωσικn τnλεoρασn: Πoύτιv σβnσε την Bρεταviα από τον xάρτn…(Φρovτισε Koυλn να παρoυμε σειρα και μεiς)

Νέο μπαράζ πυρηνικών απειλών κατά της Βρετανίας εξαπολύουν τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ τα οποία προτρέπουν τον Β.Πούτιν “να σβήσει τη Βρετανία από τον χάρτη χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά πυρηνικά όπλα που διαθέτει η χώρα”…

Η ρωσική κρατική τηλεόραση κάνει ειδική αναφορά στην «υπερτορπίλη», “Poseidon”, ένα ρωσικό στρατηγικό και άκρως απόρρητο όπλο, που εξοπλίζεται με πυρηνική κεφαλή που μπορεί να έχει την εξωπραγματική ισχύ των 100 μεγατόνων.

Νέο μπαράζ πυρηνικών απειλών κατά της Βρετανίας εξαπολύουν τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ τα οποία προτρέπουν τον Β.Πούτιν “να σβήσει τη Βρετανία από τον χάρτη χρησιμοποιώντας τα πιο ισχυρά πυρηνικά όπλα που διαθέτει η χώρα”.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση κάνει ειδική αναφορά στην «υπερτορπίλη», “Poseidon”, ένα ρωσικό στρατηγικό και άκρως απόρρητο όπλο, που εξοπλίζεται με πυρηνική κεφαλή που μπορεί να έχει την εξωπραγματική ισχύ των 100 μεγατόνων.

Η θερμοπυρηνική κεφαλή του Poseidon έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει παράκτιες τοποθεσίες όπως λιμάνια, πόλεις και άλλες θαλάσσιες υποδομές. Η έκρηξη θα δημιουργήσει ραδιενεργό τσουνάμι, που θα καθιστούσε μεγάλες περιοχές απρόσιτες για ολόκληρες γενιές.

Η θερμοπυρηνική κεφαλή εκτιμάται ότι μπορεί να ρυθμιστεί σε διάφορα επίπεδα από 2 έως 100 μεγατόνους. Μία τέτοια ισχύ ενάντια σε μία πόλη σαν τη Νέα Υόρκη θα σκότωνε άμεσα τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, θα τραυμάτιζε άλλα 5 εκατομμύρια και η διασπορά της ραδιενέργειας θα έφτανε μέχρι το Κεμπέκ.

Η πρώτη δημόσια αμερικανική αναφορά για την ύπαρξη αυτού του όπλου έγινε τον Σεπτέμβριο του 2015. Στις 10 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός NTV έδειξε εσκεμμένα ένα έγγραφο του νέου όπλου στο χέρι ενός Ρώσου στρατηγού κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης στην οποία ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατήγγειλε την αμερικανική επιθετικότητα.

“Να εξαπολύσουμε τορπίλη “Poseidon” κατά Βρετανίας”

Αναλυτικότερα, ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, άνθρωπος που είναι γνωστός ως «φερέφωνο του Κρεμλίνου», αξιοποίησε την Κυριακή το βράδυ την εκπομπή του σε ρωσικό κανάλι για να προτείνει επιθέσεις στη Βρετανία με την τορπίλη Poseidon που, όπως είπε, μπορεί να πυροδοτήσει ένα ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 500 μέτρων και να «βυθίσει τη Βρετανία στα βάθη του ωκεανού»

Η τορπίλη «έχει χωρητικότητα για μια κεφαλή έως και 100 μεγατόνων», ισχυρίστηκε ο Kισέλιοφ – αρκετές χιλιάδες φορές περισσότερη της δύναμη της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα – που θα «σήκωνε ένα γιγάντιο κύμα, ένα τσουνάμι, έως και 1.640 πόδια ύψος» – αρκετό για να καλύψει τουλάχιστον τη μισή απόσταση μέχρι το ψηλότερο σημείο στην Αγγλία.

Μιλώντας με φόντο ένα γραφικό που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο να εξαφανίζεται από τον παγκόσμιο χάρτη, ο Κισέλοφ αναφέρει:

Μια άλλη επιλογή να βυθίσουμε την Βρετανία στα βάθη της θάλασσας είναι με την πυροδότηση της τορπίλης της Αποκάλυψης “Poseidon”.

Πλησιάζει τον στόχο του σε βάθος 1 χλμ με ταχύτητα 200 χλμ την ώρα.

Δεν είναι υπάρχει καμία άμυνα εναντίον του.

Η τορπίλη «έχει χωρητικότητα για μια κεφαλή έως και 100 μεγατόνων».

Η έκρηξη της θερμοπυρηνικής κεφαλής στην ακτογραμμή της Βρετανίας θα δημιουργήσει ένα γιγαντιαίο τσουνάμι 500 μέτρων ύψος.

Αυτό το παλιρροϊκό κύμα είναι επίσης φορέας εξαιρετικά υψηλών δόσεων ακτινοβολίας. Περνώντας πάνω από τη Βρετανία, θα μετατρέψει ό,τι έχει απομείνει σε ραδιενεργό έρημο, άχρηστο για οτιδήποτε.

Πώς σας φαίνεται αυτή η προοπτική;».

Δεύτερη επιλογή: RS-24 Sarmat

Στη συνέχεια, ο Kiselyov απείλησε επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο με επίθεση από τον RS-24 Sarmat , τον τελευταίο διηπειρωτικό πυρηνικό πύραυλο της Ρωσίας που δοκιμάστηκε από τον Πούτιν πριν από δεκαπενθήμερο.

«Το νησί [τους] είναι τόσο μικρό που ένας πύραυλος Sarmat είναι αρκετός για να το πνίξει μια για πάντα», είπε.

«[Είναι] ικανό να καταστρέψει μια περιοχή στο μέγεθος του Τέξας ή της Αγγλίας. Μια μόνο εκτόξευση, Μπόρις, και δεν υπάρχει πια Αγγλία».

Ποια ρωσικά υποβρύχια φέρουν τορπίλη “Poseidon”

Οι Ρώσοι είχαν αναφέρει το 2019 ότι οι νέες τορπίλες θα αξιοποιούνταν από τα δύο υποβρύχια ειδικού τύπου το KC-139 Belgorod (Project 09852, NATO: Oscar II) και το Khabarovsk (Project 09851). Η ναυπήγηση του πρώτου υποβρυχίου ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2012.

Το υποβρύχιο KC-139 Belgorod έχει μήκος 184 μέτρα, διάμετρο 18,2 μέτρα, εκτόπισμα σε κατάδυση 24.000 τόνους, αυτονομία τέσσερις μήνες, πλήρωμα 110 άτομα, ταχύτητα σε κατάδυση 32 κόμβους και μέγιστο βάθος κατάδυσης 500-520 μέτρα.

Το KC-139 Belgorod επρόκειτο να εξοπλιστεί με έξι τορπίλες Poseidon (Status-6) οι οποίες θα εκτοξεύονται από τους 3+3 τορπιλοσωλήνες που βρίσκονται στις δύο πλευρές της πλώρης του υποβρυχίου.

Το δεύτερο υποβρύχιο Khabarovsk (Project 09851) θα εξοπλιζόταν επίσης με έξι τορπίλες Poseidon (Status-6).

Είναι άγνωστο αν η Μόσχα υλοποίησε και σε τι βαθμό τα πυρηνικά της σχέδια.



πηγη 

Back to top button