Διεθνή

Ο Γενικός πόλεμος δεν ξεκίνησε από Συρία αλλά ίσως αρχίσει τώρα από Συρία. O Δεύτερος Συριακός πόλεμος θα είναι και ο Γενικός; To Ισραήλ επιχειρεί να κάνει τη Zeinab δεύτερο αλ Ακσά και να προσδώσει ιερό χαρακτήρα στη νέα σύγκρουση….

Ο Γενικός πόλεμος δεν ξεκίνησε από Συρία αλλά ίσως αρχίσει τώρα από Συρία.O Δεύτερος Συριακός πόλεμος θα είναι και ο Γενικός; Η περίπτωση της Ζεινάμπ/ Zeinab.

Ο Γενικός πόλεμος δεν ξεκίνησε από Συρία αλλά ίσως αρχίσει τώρα από Συρία.. To Ισραήλ φαίνεται ότι θα πάει σε μια περιοδική εκτόνωση με Γάζα όπου συγκρούεται κυρίως με σουνίτικο ισλάμ για να το εκτρέψει απευθείας και να επικεντρωθεί στο σιίτικο όπου ηγείται το Ιράν κι όπου πιο εύκολα μπορεί να γίνει η διάσπαση στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ήρθε σε συμφωνία με ομήρους με Χαμάς και για 4ημερη εκεχειρία με δυνατότητα επέκτασης και την ίδια ώρα πραγματοποίησε χτυπήματα με αεροπορικές επιδρομές στα 10χλμ από Δαμασκό στη Sayeda Zeinab ( θεωρείται η κόκκινη γραμμή τη Χεζμπολάχ) όπου είναι το μαυσωλείο της εγγονής του Μωάμεθ και κόρης του πρώτου σιίτη ιμάμη Ali ben Abi Taleb υψηλός ιερός τόπος του παγκόσμιου σιιτικού κλάδου. Αυτός ο υψηλός τόπος προσκυνήματος για τους σιίτες της περιοχής (ιδιαίτερα από το Ιράν, το Ιράκ και τον Λίβανο) αποτελείται από θρησκευτικά κτίρια, θρησκευτικά σχολεία και τουριστικά συγκροτήματα.

Και δε είναι η πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό που επιχειρεί εναντίον της Zeinab αλλά σήμερα ήταν και με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Αποπειράται ενδεχομένως να προσδώσει ιερό χαρακτήρα και σε αυτή τη διαμάχη επί συριακού πλέον εδάφους να κάνει την Ζεινάμπ ένα δεύτερο αλ Ακσά για να μετατοπίσει εκεί τη σύγκρουση. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να συγκεντρώσει στη Συρία τις σιίτικες πολιτοφυλακές από Ιράκ και Λίβανο προς υπεράσπιση του ιερού. Το γεγονός ότι σήμερα η συριακή προεδρία ανακοίνωσε πως καταργεί τη βίζα για ερχόμενους από Ιράκ κάτι σηματοδοτεί.

Στο παρελθόν και οι σουνίτες τζιχαντιστές επανειλημμένα χτυπούσαν τη Ζεινάμπ ώσπου ο Χασάν Νασράλα προειδοποίησε τις «ένοπλες σαλαφιστικές ομάδες»ότι θα πληρώσουν σκληρό τίμημα αν το επαναλάβουν.

Χιαστί θα λυθούν οι διαφορές..

Οπότε σε ένα τέτοιο σενάριο θα έχουμε μετατόπιση του μετώπου σε Συρία ύφεση στη Γάζα νέο ιερό πόλεμο εκεί όπου θα λυθούν χιαστί οι διαφορές. Από τη μια Ισραήλ με Ιράν αλλά το τελευταίο μέσω πληρεξουσίων του από Ιράκ, Λίβανο και συριακό κράτος και από την άλλη ανάμεσα σε ρωσο-αμερικανούς αφού και οι 2 διατηρούν δυνάμεις επί συριακού εδάφους.

Αν αυτό γίνει σημαίνει ότι σήμανε η Ώρα του Γενικού Πολέμου. όλους τους βολεύει να δώσουν τη μάχη μακριά από τα σύνορά τους επί ουδέτερου πεδίου δηλ. επί συριακού εδάφους...Είναι μια εκδοχή γιατί καταλαβαίνω να χτυπούν οι τζιχαντιστές σουνίτες το σιίτικο τέμενος δεν μπορώ να διανοηθώ γιατί βάλουν εναντίον του οι ισραηλινοί ποιον θέλουν να προκαλέσουν και τι; τη στιγμή μάλιστα που το συριακό καθεστώς είναι και κοσμικού χαρακτήρα.

Σε περίπτωση που ισχύει αυτή η εκδοχή οι αμερικανο-ισραηλινοί για μια ακόμη φορά θα έχουν επί του πεδίου την υποστήριξη των σουνίτικων πολιτοφυλακών τρομοκρατικών παραφυάδων όπως και στον πρώτο συριακό πόλεμο. Θα είναι ο Δεύτερος Συριακός πόλεμος που θα είναι και ο Γενικός;

Και κάτι ακόμη που υποδηλώνει ότι σε πρώτο πλάνο θα έρθει η σύγκρουση με σιίτικες πολιτοφυλακές στη Μ Ανατολή..

Προδοσία εντός του ιρακινού στρατού: Αρκετοί αξιωματικοί που κατηγορούνται για διαρροή πληροφοριών και συντεταγμένων σε δυνάμεις κατοχής για στόχευση μελών των Δυνάμεων Λαϊκής Κινητοποίησης.

dimpenews.com

Back to top button