Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε το διοικητήριο της Κομπάνι

kobane-31-630x400πηγη tribune.gr

 

 

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας, σάς είχαμε ενημερώσει, ότι το Ισλαμικό Κράτος ισχυριζόταν ότι κατέλαβε την κεντρική πλατεία της Κομπάνι.

Δυστυχώς για τον ελεύθερο κόσμο και για όλους τους αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αυτή η είδηση φαίνεται να επαληθεύεται.

 

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο και ελέγχεται για το ρόλο της στον συριακό εμφύλιο), το Ισλαμικό Κράτος κατέχει το 40% του εδάφους της κουρδικής πόλης Κομπάνι στη βόρεια Συρία και οι τζιχαντιστές φέρονται να ελέγχουν και τμήμα των διοικητικών κτιρίων της πόλης, ακόμη και στη συνοικία με τις εγκαταστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας.

 

Οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπάνι θα συνεχίζουν να πολεμάνε μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός τους. Η Δύση, ο Ομπάμα, όλος ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να ντρέπεται για το πόσο δεν βοήθησε τους πολιορκημένους.

 

Η Τουρκία πρέπει να ανησυχεί, διότι η πτώση της Κομπάνι θα σημάνει την έναρξη ανένδοτου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα από τους Κούρδους στο έδαφός της… Μήπως τελικά η θυσία της Κομπάνι ήταν από την αρχή αποφασισμένη για να ξεκινήσει η διχοτόμηση της Τουρκίας; Αυτό, πάντως, ακούγεται…

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: