Διεθνή

Δαιμονοποιούν την Ελλάδα τα τουρκικά ΜΜΕ

Πολεμικό κλίμα στήνουν τα τουρκικά ΜΜΕ 

 

TayyipMadΚατακόρυφα εκτινάσσεται το ανθελληνικό κλίμα στην Τουρκία του “σουλτάνου” Ερντογάν, με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης Νταβούτογλου
Τα τουρκικά ΜΜΕ επιτίθενται στην συμμαχία της Ελλάδας με Κύπρο και Αίγυπτο γράφοντας για “συμμαχία του κακού”

Στο πνεύμα ότι όλες οι χώρες της περιοχής συμμαχούν εναντίον της Τουρκίας, κινούνται τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου σχετικά με την τριμερή συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στο Κάιρο, μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Κωνσταντινούπολη, Άρης Αμπατζής.

«Ένδειξη της ισχύος της Τουρκίας» χαρακτηρίζει σήμερα ο διευθυντής και αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Γιενί Σαφάκ» Ιμπραχίμ Καράγκιουλ την τριμερή συνάντηση. Υποστηρίζει ότι το Ισραήλ, η Αίγυπτος και το Ιράν ανησυχούν στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο «για την ισχυροποίηση της Τουρκίας». Σημειώνει, δε, ότι «υπάρχει εδώ και καιρό ένα σχέδιο δημιουργίας συμμαχίας στη Μεσόγειο με άξονα το Ισραήλ, το οποίο υποστηρίζεται από τη Γαλλία και την Αγγλία».

Έτσι, ο Ιμπ. Καράγκιουλ εκτιμά ότι η τριμερής συνάντηση στο Κάιρο «αποσκοπεί στη δημιουργία μιας συμμαχίας εναντίον της Τουρκίας στη Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα συνιστά προσπάθεια εκδίκησης της Αιγύπτου μετά το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας».

Ο αρθρογράφος σημειώνει, τέλος, ότι «η χθεσινή δήλωση του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου καθιστά σαφή τη θέση της Τουρκίας. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που συναντήθηκαν στο Κάιρο σημείωσαν με προσοχή το μήνυμα αυτό».

Η «Γιενί Σαφάκ» σε χθεσινό της δημοσίευμα με τίτλο «βρώμικη συμμαχία εναντίον της Τουρκίας» έγραφε ότι «η πραξικοπηματίας διοίκηση της Αιγύπτου συμπράττει με τις επιδιώξεις της Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης».

«Τριμερής ενεργειακή συμμαχία στο Κάιρο» ήταν ο σχετικός τίτλος της «Μιλιέτ», ενώ η «Χουριέτ» έκανε λόγο για «τριμερές μέτωπο εναντίον της Τουρκίας». Η «Τζουμχουριέτ» έγραψε ότι «οι τρεις ηγέτες, στη διακήρυξη του Καΐρου» που εξέδωσαν, καταφέρθηκαν κατά της Τουρκίας και αποφάσισαν να συνεργαστούν όσον αφορά τις πηγές υδρογονανθράκων στην περιοχή της ΑΟΖ της Κύπρου».

«Έδωσαν τα χέρια εναντίον της Τουρκίας» ήταν ο τίτλος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Σταρ», ενώ η φιλοκυβερνητική «Ακσάμ» έγραψε ότι «συσκέπτεται το τρίγωνο του κακού».

Είναι πλέον προφανές πως η απομονωμένη διεθνώς για τις σχέσεις της με τους τζιχαντιστές και καταρρέουσα Τουρκία, στρέφεται προς τον ακραίο εθνικισμό, προκειμένου να καλυφθούν τα εγκληματικά λάθη της πολιτικής του δίδυμου των νεο-οθωμανιστών Ερντογάν – Νταβούτογλου.
Από την πλευρά της η Ελλάδα διατηρεί χαμηλούς τους τόνους (αφήνοντας την Άγκυρα να διολισθαίνει σε λάθη που την εκθέτουν διεθνώς) και μέχρι στιγμής δεν έχει επιδοθεί ούτε ένα διάβημα για την εχθρικότητα που καλλιεργείται στο εσωτερικό της Τουρκίας, με την απόλυτη ευθύνη της τουρκικής κυβέρνησης (είναι γνωστό πως οι συγκεκριμένες εφημερίδες αντανακλούν τις κυβερνητικές πεποιθήσεις, προπαγανδίζουν τις εκάστοτε θέσεις του Ερντογάν και λειτουργούν υπό το αποκλειστικό πρίσμα των συμφερόντων του Ερντογάν).

Πηγή

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: