breaking newsΔιεθνή

Ιταλία: 75χρονη μητέρα έκανε έξωση στους γιους της για να φύγουν από το σπίτι

Δραστικά μέτρα αναγκάστηκε να λάβει μία μητέρα στην Ιταλία, αφού οι δύο γιοι της 40 και 42 ετών, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις ανέσεις του οικογενειακού σπιτιού.

Η 75χρονη από τη βόρεια Ιταλία, είχε κουραστεί να συντηρεί τους γιους της, που είναι 40 και 42 ετών. Πολλές φορές είχε προσπαθήσει να τους πείσει να βρουν μια λύση γιατί και οι δύο είχαν δουλειά, αλλά και οι δυο τους δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα.

Σε μία χώρα όπου ένα μεγάλο ποσοστό των ενηλίκων κάτω των 35 ετών, που δεν έχουν κάνει δική τους οικογένεια, εξακολουθούν να μένουν στο σπίτι των γονιών τους, η 75χρονη μητέρα μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να πείσει τους γιους της να εγκαταλείψουν το πατρικό τους σπίτι, κατέφυγε στη δικαιοσύνη.

Το βασικό πρόβλημα της μητέρας τους, βέβαια, ήταν ότι κανείς δε βοηθούσε οικονομικά στα έξοδα του σπιτιού, ούτε έκαναν δουλειές για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

Έτσι, η μητέρα αναζήτησε το δίκιο της στα τοπικά δικαστήρια. Η δικαστής που έτυχε να κρίνει την υπόθεση πήρε το μέρος της αιτούσας και έτσι εξέδωσε μία απόφαση σύμφωνα με την οποία οι άντρες δεν είχαν πλέον δικαιολογία να διαμένουν στο ίδιο σπίτι με τη  μητέρα τους, μιας και είχαν περάσει τα 40. Η δικαστής εξέτασε τα δεδομένα και αποφάσισε πως και οι δύο είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν αυτόνομα, και ότι πλέον η μητέρα δεν ήταν υποχρεωμένη να τους βοηθάει. Μέχρι λοιπόν τις 18 Δεκεμβρίου οι δύο άντρες πρέπει να έχουν φύγει από το σπίτι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής για τη χώρα, 7/10 Ιταλούς ηλικιών 18 ως 34 κατοικούν μαζί με τους γονείς τους. Από αυτό το ποσοστό, 7/10 είναι άνδρες και 6/10 γυναίκες. Το 1/3 είναι φοιτητές, το 1/4 εργάζεται και το 1/5 βρίσκεται σε φάση αναζήτησης εργασίας.

PrimeNews.

Back to top button