Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε αποκεφαλισμούς στο Φέργκιουσον

Ισλαμικό Κράτος καλεί ανοιχτά τους μουσουλμάνους των ΗΠΑ να συμμετάσχουν στην εξέγερση στο Φέργκιουσον και να πάρουν κεφάλια.

Με διαδικτυακή «αφίσα» που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει την υπογραφή Islamic State (Ισλαμικό Κράτος), δείχνει πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και από πίσω ένα χέρι να κρατά ένα ματωμένο τσεκούρι, το Ισλαμικό Κράτος στέλνει μήνυμα: «Ερχόμαστε» και υποκινεί ευθέως τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ να πάρουν κεφάλια.

islamiko-kratos-ferguson

tribune

Το Ισλαμικό Κράτος στο πλευρό των

εξεγερμένων στο Φέργκιουσον

Το Ισλαμικό Κράτος στο πλευρό των εξεγερμένων στο Φέργκιουσον

Με μηνύματα και tweet «βομβαρδίζουν» οι τζιχαντιστές το Twitter, δηλώνοντας με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη από το Ισλαμικό Κράτος στους εξεγερμένους στο Φέργκιουσον.
Χρησιμοποιώντας τα hashtag της εξέγερσης του Φέργκιουσον, δηλαδή τα #Ferguson και #FergusonDecision, προσπαθούν τόσο να υποκινήσουν όσο και να προσηλυτίσουν τους διαδηλωτές.
Για παράδειγμα, ένας τζιχαντιστής γράφει: «Our Islam says there is no difference between a white man and a black man», δηλαδή, «το Ισλάμ μας λέει ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός λευκού και ενός μαύρου άνδρα».
Στο ίδιο πνεύμα είναι και τα περισσότερα tweet, που προσπαθούν να πείσουν τους Αφροαμερικανούς ότι οι ΗΠΑ είναι μια χώρα ρατσισμού και διακρίσεων, ενώ το Ισλαμικό Κράτος και το Ισλάμ πιστεύει στην ισότητα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτου φυλής ή καταγωγής.
twitter

Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: