Κύπρος

Ανακρίσεις, συκοφαντίες και πολιτική τρομοκρατία

TOY AΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Εντάξει, είπαμε ότι σ΄ αυτήν την ιστορία της κάθαρσης που ξεκίνησε από την Πάφο κι ελπίζουμε σύντομα να επεκταθεί κι αλλού, πρέπει να προσέξουμε να μην γίνουμε κανίβαλοι και να διασύρουμε ανθρώπους με τη βιασύνη που επιβάλλει στις μέρες μας η κοινωνική κατακραυγή. Αλλά, το να βγαίνει το μεγάλο ΑΚΕΛ να ζητά να γίνουν ποινικές έρευνες για να ξεκαθαρίσει ποιοι διαρρέουν στα ΜΜΕ πληροφορίες με πολιτικά ονόματα από τις ανακρίσεις, είναι κάτι άλλο.

untitledΔεν είναι έγνοια για την απόδοση δικαιοσύνης, είναι έγνοια για να προστατευθεί το κόμμα και τα στελέχη του, είτε εμπλέκονται στα σκάνδαλα είτε όχι. «Μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι η ανακριτική διαδικασία μετατρέπεται ξανά σε εργαλείο κατασυκοφάντησης και σπίλωσης ανθρώπων και θεσμών», γράφει ο Άντρος Κυπριανού σε επιστολή που απέστειλε στον γενικό εισαγγελέα. Αλλά, η ανακριτική διαδικασία μετατρέπεται σε εργαλείο κατασυκοφάντησης μόνο όταν αναφέρονται ονόματα βουλευτών ή άλλων στελεχών του ΑΚΕΛ. Τόσον καιρό, που κυκλοφορούσαν άλλα ονόματα, άσχετα με το κόμμα, δεν υπήρχε κατασυκοφάντηση και δεν χρειαζόταν ποινική έρευνα.

Το γράψαμε κι εμείς από την Κυριακή, ότι «ο διασυρμός ανθρώπων, την ώρα που υπάρχει πιθανότητα να είναι εντελώς αθώοι και να πέφτουν θύματα της εκδίκησης ενός απατεώνα, είναι το ίδιο εγκληματικός με τον χρηματισμό». Και καλούσαμε την Αστυνομία να μη μας οδηγήσει στον κανιβαλισμό, που δεν εξυπηρετεί τη Δικαιοσύνη, στηριζόμενη μόνο, χωρίς άλλη τεκμηρίωση, σε «όσα καταθέτει ένας άθλιος κατηγορούμενος, που προσπαθεί να μειώσει την έκταση του δικού του εγκλήματος, φορτώνοντας μερίδια και σε άλλους». Αυτά ωστόσο τα είπαμε από ανησυχία για την απόδοση δικαιοσύνης και όχι από ανησυχία μήπως και ξεσκεπαστούν αμαρτίες πολιτικών και κομμάτων.

Διαπομπεύθηκαν, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τους βουλευτές, δυο ιδιώτες διευθυντές εταιρειών, της Nemesis και της Medcon, οι οποίοι συνελήφθησαν κι έμειναν στο κελί, αλλά δεν ανησύχησε για τη διαπόμπευση τους ο κ. Κυπριανού. Ανησύχησε μόνο για τις πληροφορίες για εμπλοκή δημοτικών συμβούλων και πολιτικών «και ιδιαίτερα βουλευτών», όπως λέει στην επιστολή του.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι να προστατευθούν τα κόμματα ή να τρομοκρατηθούν οι αστυνομικοί και να μη δίνουν πληροφορίες στους δημοσιογράφους. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι πολλές πληροφορίες δεν προέρχονται από αστυνομικούς, αλλά από πολιτικούς, που μαθαίνουν πριν από όλους τι γίνεται στις ανακρίσεις. Το θέμα όμως είναι να επιτρέψουν τα κόμματα στους ανακριτές να κάνουν τη δουλειά τους κι όχι να τους τρομοκρατούν με απειλές για ποινικές έρευνες εναντίον τους επειδή τόλμησαν να διαρρεύσουν το όνομα ενός βουλευτή του ΑΚΕΛ και να συλλάβουν τον επικεφαλής των δημοτικών συμβούλων του κόμματος. Την ίδια στάση τήρησε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ και όταν συνελήφθησαν στελέχη του ΑΚΕΛ για την υπόθεση Δρομολαξιάς.

Μέχρι και διαδηλώσεις έξω από τα κρατητήρια οργανώθηκαν. Κι όταν καταδικάστηκε υπουργός και πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, ο Κώστας Παπακώστας, οργανώθηκε διαδήλωση συμπαράστασης έξω από το νοσοκομείο με βουλευτές του ΑΚΕΛ. Πάντα στο ίδιο πνεύμα. Ότι υπάρχει μια διαρκής συνωμοσία από κάποιους, κάποιους άγνωστους, εναντίον των στελεχών του κόμματος. Τώρα, εκφράζουν παρόμοιες ανησυχίες κι άλλα κόμματα και θέλουν, λένε, να το θέσουν και στη Βουλή για να προστατεύσουν την πολιτική από τη συκοφαντία… Εμάς, πάντως, δεν μας κόφτει καθόλου τι χρώμα έχουν οι απατεώνες που μας καταλήστευσαν. Κι ελπίζαμε, εδώ που φτάσαμε, να μην κόφτει ούτε τους ηγέτες μας.

 

philenews.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: