NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Ένας ισλαμικός στρατός από «Όρκ» «απειλεί» άμεσα την Ευρώπη για το 2015

Σε μια συνέντευξη με τον γνωστό γάλλο δημοσιογράφο, ειδικό στην Μέση Ανατολή και εμπειρογνώμονα των μυστικών υπηρεσιών Jean-Michel Vernochet, το κύριο μήνυμα είναι ότι, ο ίδιος προβλέπει μια επικείμενη επίθεση της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη στο εγγύς μέλλον, αναφέρει το ρωσικό αμυντικό πόρταλ sputniknews.com .

 

 

imagesYTQHEU2ZΣύμφωνα με τον Vernochet, υπάρχουν κάποιοι που εκτός από την αναζήτηση τρόπων «για να μετατρέψουν την Ευρώπη σε γη του Ισλάμ», επιθυμούν πρωτίστως να την « μετατρέψουν πρώτα σε γη του ιερού πολέμου( Τζιχάντ)».
«Πιθανόν να έχετε ακούσει για τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία, στα προάστια των μεγάλων πόλεων της Νάντ και της Ντιζόν, αναφέρει ο Vernochet. « Άτομα υπό την επήρεια ουσιών, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς κρατώντας μαχαίρια. Αυτοκίνητα σε ανεξέλεγκτες πορείες ενάντια στα πλήθη, στις ίδιες πόλεις, τραυμάτισαν θανάσιμα πολλούς ανθρώπους. Τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά συνεχίζουν να συμβαίνουν!, τονίζει ο Γάλλος δημοσιογράφος.

Τρομοκρατική δραστηριότητα το 2014: Στοιχεία και Λεπτομέρειες

Ο Γάλλος εμπειρογνώμονας σημειώνει ότι, ενώ «οι αρχές προσπαθούν να υποβαθμίσουν [αυτά τα περιστατικά] ως «άσχετες περιπτώσεις », στην πραγματικότητα υπάρχει διασύνδεση . Οι δράστες «απεικονίζονται» ως «ασταθή» πνευματικά άτομα. Αλλά ας υποθέσουμε ότι τα άτομα αυτά ενήργησαν με προσωπικά κίνητρα, αυτό θα καθιστούσε τα πράγματα πολύ καλύτερα «φαινομενικά». Υπάρχουν όμως και πολλοί άλλοι που θεωρούν πολύ προσεκτικές και προσχεδιασμένες τις ενέργειές των ατόμων αυτών , οι οποίες έχουν ως στόχο την πρόκληση [τρόμου], ενέργειες που μπορεί να είναι πολύ πιο θανατηφόρα αποτελεσματικές, από την έως τώρα στάση των απανταχού ισλαμιστών, δηλώνει ο Vernochet,.

 

 

 

«Ως εκ τούτου,» ο ίδιος εξηγεί ότι, «η Ευρώπη δεν μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό της ασφαλή, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η Γαλλία, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία (πιθανώς έχετε ακούσει για το τι συνέβη εκεί πρόσφατα), είναι μέλη της αμερικανικής συμμαχίας των 61 κρατών που αποτελούν τον συνασπισμό των χωρών που μάχονται τον [ISIS].
Το χειρότερο από όλα, κατά την άποψη του δημοσιογράφου, είναι το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί ένα « κίνημα που δημιουργήθηκε και υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο μπορεί στην αρχή να φαίνεται παράδοξο, ωστόσο υποκρύπτει πολλά συμφέροντα. Ο Vernochet παρομοίασε αυτό που είδε ως ταυτόχρονη υποστήριξη των ΗΠΑ, και καταπολέμηση του ISIS, σαν κάτι ανάλογο με το «φρένο δίπλα σε ένα πεντάλ του γκαζιού σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο». Από τη μία πλευρά, η κίνηση αυτή υποστηρίζεται και από την άλλη, βρίσκεται σε αντίθεση . Ο Vernochet σημείωσε την φαινομενικά παράδοξη αυτή συμπεριφορά κάτω από το πρίσμα των αμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων σε όλη την ευρύτερη περιοχή .

france

Ο ίδιος πιστεύει ότι στον σημερινό «παγκοσμιοποιημένο» κόσμο δεν υπάρχει σε κανένα σημείο, η χρήση της έννοιας, των παγκόσμιων ή τοπικών πολέμων … [καθώς] και οι δύο αυτές έννοιες είναι στενότατα συνυφασμένες. Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην παρουσία των ισλαμιστών μαχητών από όλον τον κόσμο, που συμμετέχουν στην σύγκρουση στην Μεσοποταμία και στο Λεβάντε. «Εκείνοι που πιστεύουν ότι μόνο τοπικοί ακτιβιστές θα συμμετέχουν σε περιφερειακές συγκρούσεις, θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε την παρουσία των τσετσένων μαχητών στην Συρία και το Ιράκ. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η ροή των ουιγούρων αγωνιστών που προέρχονταν από την Κίνα,» , εξήγησε ο εμπειρογνώμονας .

 

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Vernochet σημειώνει ότι ακόμη και αυτές οι χώρες, όπως είναι η Κίνα, που επιδιώκουν να αποστασιοποιηθούν από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, δεν μπορούν να το κάνουν πραγματικά . Ο ίδιος πιστεύει ότι «με την βοήθεια του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, η [Κίνα] επιδιώκει να ενισχύσει την άμυνα του μπλοκ «Ρωσία-Κίνα» το οποίο μπορεί τελικά να ενωθεί με την Ινδία», κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο για την αμερικανική παγκόσμια ηγεμονία. Όσον αφορά την Ινδία, ο Vernochet εξηγεί ότι υπάρχουν 400 εκατομμύρια μουσουλμάνοι στην Ινδία, και ότι εάν ανατρέξουμε «πίσω στο 19ο αιώνα, ορισμένες ινδικές αιρέσεις [είχαν] από εκείνη την περίοδο ήδη ορκιστεί πίστη στον κίνημα Wahhabi που έγινε ευρέως διαδεδομένο στο Punjab και στο Πεσαβάρ.» Η «πραγματική κατάσταση είναι πολύ διαφορετική από ό, τι εμείς [στην Δύση] πιστεύουμε, νομίζω ότι τα πράγματα κινούνται σε παγκόσμιο επίπεδο», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

 

 

Στο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο « Le Wahhabisme est-il un contre islam» ο Vernochet αναφέρει ό, τι «μια ολοκληρωμένη περιγραφή του κόσμου των μουσουλμανικών αιρέσεων είναι συνυφασμένη με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι οποίες [έχουν] μετατρέψει την Σαουδική Αραβία σε ένα όργανο πολέμου. Ο Vernochet σημειώνει ότι το «σουνιτικό Ισλάμ [ήταν και θα είναι] πάντα εμπνευσμένο από το παράδειγμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως την ενσάρκωση του ummah ( ισλαμικού κόσμου). Κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου όμως, η Δύση( η Βρετανία συγκεκριμένα) δημιούργησε ένα τέρας [στην Μέση Ανατολή] που μοιάζει κάπως με τις Ευρωπαϊκές προτεσταντικές σέκτες του 17ου αιώνα. οι αιρέσεις των προτεσταντών γέννησαν στην Αμερική, τις αιρέσεις Σούφι, οι οποίες γέννησαν το τρομοκρατικό ισλαμικό κράτος που είναι τώρα τόσο «αγαπητό» στην Ουάσιγκτον. »

Ο Γάλλος ειδικός πιστεύει ότι «αυτή η κατάσταση έχει μολύνει το σύνολο της Μέσης Ανατολής, και θα γίνει η αιτία για την αντιπαράθεση μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ (που υποστηρίζεται επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες), της καταστροφής του Ιράκ, της Λιβύη, του Λιβάνου , της Συρίας και του Μάλι, οι τραγωδίες συνεχίζονται έως τον Βόρειο Καύκασο … Ο κατάλογος συνεχίζεται και πιο επάνω (ενοεί Ρωσία), τονίζει ο ίδιος.

 

 

Ο Γάλλος ειδικός εμπειρογνώμονας άφησε το πιο σημαντικό για το τέλος , δηλώνοντας ότι «τώρα, αφού περάσει κάποιο διάστημα, οι ΗΠΑ, μαζί με τη Σαουδική Αραβία, θα «κατασκευάσουν» έναν ολόκληρο στρατό έτοιμο να επιτεθεί στην Ευρώπη. Αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ένας έμπειρος στρατός που δεν θα έχει κανέναν ενδοιασμό να τεμαχίζει κεφάλια …αποτελούμενος από πολεμιστές που αγωνίζονται από την εφηβεία τους και έχουν ήδη χάσει τα πάντα …. Δυστυχώς, από πίσω θα είναι η κακή Δύση! «, κατέληξε ο Γάλλος ειδικός.

 

Σύμφωνα με άρθρο στο Pentapostagma.gr, οι ισλαμιστές ήδη έχουν θέσει σε κίνηση τους «μηχανισμούς» τρομοκρατίας, στην γηραιά ήπειρο. Τα σενάρια τρόμου θα γίνουν δυστυχώς πραγματικότητα σε πόλεις όπως το Παρίσι , τον Λονδίνο, οι Βρυξέλες κά.

 

 

pentapostagma.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: