breaking newsΔιεθνή

Έβαλε τα κλάματα ο Κιμ: Κάλεσε τις γυναίκες να κάνουν περισσότερα παιδιά

 

Μία σπάνια στιγμή του Βορειοκορεάτη ηγέτη κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, με τον ισχυρό άνδρα της Πιονγιάνγκ να μην προχωρά αυτήν τη φορά σε επίδειξη ισχύος, όπως άλλωστε συνηθίζει, αλλά να… ξεσπά σε κλάματα. Τη στιγμή που ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιλούσε στις γυναίκες προτρέποντάς τις να κάνουν περισσότερα παιδιά, για να μειωθεί το πρόβλημα υπογεννητικότητας και να «ενδυναμωθεί το έθνος», δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.  

Σε μία ειδική εκδήλωση για τη μητρότητα, μπροστά σε ένα ακροατήριο με χιλιάδες γυναίκες, στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ εμφανίστηκε να βγάζει ένα χαρτομάντιλο και να τρίβει τα μάτια του.

Πολλοί στο ακροατήριο, γυναίκες ντυμένες με παραδοσιακά πολύχρωμα ενδύματα, έκλαψαν μαζί με τον ηγέτη τους.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας έδειχναν το πλήθος να χειροκροτεί και να επευφημεί τον Κιμ.

«Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πλήθος καθηκόντων. Οι μητέρες μας θα πρέπει να ενωθούν για να τα αντιμετωπίσουν» τόνισε ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, απευθυνόμενος στο ακροατήριο.

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό εκτιμά ότι το 2023 το ποσοστό γεννήσεων ή ο μέσος όρος του αριθμού των παιδιών που γεννιούνται από μία γυναίκα στη Βόρεια Κορέα, διαμορφώθηκε στο 1,8 εν μέσω παρατεταμένης μείωσης στο ποσοστό τις τελευταίες δεκαετίες.

Ο δείκτης γεννητικότητας παραμένει υψηλότερος συγκριτικά με κάποιες γειτονικές χώρες της Βόρειας Κορέας, που επίσης καταγράφουν αντίστοιχη πτωτική τάση. Η Νότια Κορέα είδε το ποσοστό γεννήσεων να υποχωρεί στο χαμηλό ρεκόρ του 0,78 πέρυσι, ενώ στην Ιαπωνία το ποσοστό μειώθηκε στο 1,26.

Η Βόρεια Κορέα, που έχει πληθυσμό περίπου 25 εκατ. ανθρώπων, βρέθηκε τις τελευταίες δεκαετίες αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, ακόμα και με φονικό λιμό τα χρόνια του 1990 -συχνά αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών, όπως οι πλημμύρες που καταστρέφουν τη γεωργική συγκομιδή.

PrimeNews.

Back to top button