Ελλάδα

«Συνωμοσία στο Eurogroup για μυστική σύσκεψη ερήμην της Ελλάδας»

Σε θεσμική εκτροπή έφτασαν οι κ.κ . Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ επιχειρώντας να ποδηγετήσουν όχι μόνο την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας sofokleousin.gr.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα «την τελευταία στιγμή απετράπη μεθόδευση για σύγκλιση έκτακτου-ανεπίσημου Eurogroup χωρίς την ελληνική αντιπροσωπεία.

Σύμφωνα με άλλες πηγές η κίνηση αυτή απετράπη λόγω «αστοχίας» στις διαρροές στους διαδρόμους της Κομισιόν, με αποτέλεσμα να φτάσει στα αυτιά Ελλήνων αξιωματούχων.

Jeroen-Dijsselbloem-Wolfgang-Schaeuble-620x400Τέτοιου είδους παρασκηνιακές κινήσεις με χαρακτήρα «συνωμοσίας» δεν είναι ασυνήθιστη πρακτική στις Βρυξέλλες. Ομως αυτή τη φορά η σοβαρότητα του θέματος και η κρισιμότητα των στιγμών την καθιστούν εξαιρετικά «επιλήψιμη».

Αντίστοιχο σκηνικό είχε στηθεί –επιτυχημένα τότε- και επί υπουργίας του Γιάννη Στουρνάρα, όταν οι επικεφαλής της τρόικας συνεπικουρούμενοι από τον Τόμας Βίζερ του EuroWorking Group συμφώνησαν σε ενιαία γραμμή, την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου στο ίδιο κτίριο.

Η κίνηση των Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ εκτιμάται ότι μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από την ελληνική κυβέρνηση στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Όπως επισημαίνουν πηγές στην Κομισιόν. στόχος της μυστικής συνάντησης ερήμην της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν να οικοδομηθεί ένα γερμανικό μπλοκ, το οποίο θα έβρισκε απέναντί του στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης», καταλήγει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας.

 

 

 

http://www.tribune.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: