Ελλάδα

Το διπλό παιχνίδι Τσίπρα με Κίνα και Ρωσία «τρελαίνει» την Ευρώπη!

 

Παράλληλα με τη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους η ελληνική κυβέρνηση έχει ενεργοποιήσει δύο ακόμα «παιχνίδια» σε διπλωματικό επίπεδο τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα, γράφουν τα Παραπολιτικά και συνεχίζουν:

Αν οι σχέσεις με την Κίνα ήταν καλές εδώ και χρόνια δεν ισχύει το ίδιο με τη Ρωσία.

Ο προσανατολισμός των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά είχαν φέρει τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας σε πολύ κακό επίπεδο το οποίο επιδεινώθηκε μετά το εμπάργκο που άσκησε η Ρωσία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

tsipras-main2-630x392Μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όπως φαίνεται υπάρχει μία μεταστροφή του κλίματος από τη Μόσχα απέναντι στην Ελλάδα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει βοηθήσει η στάση τόσο του Πάνου Καμμένου ο οποίος δήλωσε «Έχουμε άλλο πλάνο για να βρούμε λεφτά. Το plan Β είναι να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλη πλευρά, που μπορεί να είναι οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα ή άλλες χώρες» όσο και του Νίκου Κοτζιά.

Η προσέγγιση με την Ρωσία έχει περισσότερο γεωστρατηγικό ρόλο παρά οικονομικό αφού η Αθήνα δεν δείχνει διατεθειμένη να διαρρήξει τις σχέσεις της με την Ουάσινγκτον και προτίθεται να παίξει έναν ενδιάμεσο ρόλο.

Στο επίπεδο των σχέσεων με την Κίνα το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να επιθυμεί να συνεχίσεις τις καλές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια εκτιμώντας ιδιαίτερα την εισροή συναλλάγματος από τους Κινέζους λόγω εμπορικών συναλλαγών αλλά και τις ανάσες που δίνει στο λιανεμπόριο η δραστηριοποίηση των Κινέζων μικρεμπόρων.

 

 

http://www.tribune.gr

 

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: