Ελλάδα

FINANCIAL TIMES: ΝΑ ΤΑ «ΒΡΕΙ» ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Η κυβέρνηση Ομπάμα πιέζει τους ηγέτες της Ευρωζώνης να συμβιβασθούν περισσότερο με τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι μια παρατεταμένη αντιπαράθεση για τα δημοσιονομικά θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομία, αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times.

merkel_obamaΗ αμερικανική προσπάθεια άσκησης πίεσης λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον για τη σκληροπυρηνική στάση που υιοθετούν ορισμένα μέλη της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα η Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της για δημοσιονομικές μειώσεις, προστίθεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.

«Συμβουλεύσαμε όλες τις πλευρές ότι χρειάζεται να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός από την πλευρά όλων», δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με τους FT. «Υπάρχουν όρια στο πόση πολλή λιτότητα μπορεί να αντέξει μια κοινωνία», πρόσθεσε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την αντιπαράθεση με την Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και στη διάρκεια των διμερών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα (09/02/2015) στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στον Μπ. Ομπάμα και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκ. Μέρκελ, αναφέρουν οι FT.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν για την πιθανότητα η κατάσταση στην Ελλάδα να οδηγήσει στην αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε..

«Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε κατάτμηση θα είχε σοβαρές συνέπειες μετάδοσης», δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Παράλληλα ενδιαφέρον προκάλεσε η απόφαση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να συμμετέχει στη συνεδρίαση των υπουργών της Ευρωζώνης, στις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: