breaking newsΕλλάδα

Την Παρασκευή απολογείται ο «Δράκος των Εξαρχείων»: Ερωτήματα για το γεγονός ότι κυκλοφορούσε ελεύθερος – Όσα ισχυρίζεται

Την Παρασκευή, στις 11 το πρωί, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο επονομαζόμενος «Δράκος των Εξαρχείων», ο 23χρονος από την Συρία που συνελήφθη από την αστυνομία μετά από έξι καταγγελίες γυναικών για απόπειρες βιασμού. Χθες, Τετάρτη πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, σε βάρος ανηλίκου και μη, κατά συρροή, για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και για τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης και της απειλής.

Έρευνες για το ότι κυκλοφορούσε ελεύθερος

Σε καρατόμηση του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού προχώρησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εξαιτίας της υπόθεσης με τον «δράκο των Εξαρχείων». Ο λόγος; Όπως από την πρώτη στιγμή έγραφε το ethnos.gr ο 23χρονος serial επίδοξος βιαστής είχε αποφυλακιστεί μόλις τον περασμένο Αύγουστο από τις φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείτο για παρόμοια αδικήματα από το 2022.

Στους όρους της αποφυλάκισής του είχαν τεθεί οι περιορισμοί του μόνιμου τόπου διαμονής του στο ΚΥΤ της Μαλακάσας, αλλά και η εμφάνισή του στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας (σ.σ.: Ωρωπού) τρεις φορές τον μήνα. Με βάση αστυνομικές πηγές, ο 23χρονος δεν εμφανίστηκε ποτέ ούτε στο Τμήμα, αλλά ούτε και στο ΚΥΤ Μαλακάσας, με αποτέλεσμα όλους αυτούς τους μήνες να κυκλοφορεί ελεύθερος και ανενόχλητος, χωρίς να έχει αναζητηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. ως άκρως επικίνδυνο άτομο που παραβίασε τους όρους αποφυλάκισής του.

Μάλιστα, η αστυνομία δεν είχε ιδέα πού μένει ο 23χρονος, αφού με βάση τις ίδιες πληροφορίες δεν είχε δηλώσει καμία απολύτως διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στις Αρχές.

«Ήξερα ότι δεν θα με πιάνατε»: Τι είπε στους αστυνομικούς ο 23χρονος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, μετά τη σύλληψή του ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς τις πράξεις του και περιέγραψε και τις έξι περιπτώσεις για τις οποίες κατηγορείται.

Μάλιστα τους είπε ότι είχε άνεση για να το κάνει λέγοντας ότι «φυσικά και ήξερα ότι δεν θα με πιάνατε, ήμουν στα χέρια σας τόσες πολλές φορές και όλες ήμουν ελεύθερος και από εσάς και από τους δικαστές».

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

«Η φίλη μου έντρομη κάλεσε στο τηλέφωνο τη μητέρα μου, για να ζητήσει βοήθεια, μένουμε πολύ κοντά στην στάση που της επιτέθηκε. Αν δεν ήταν ο πατέρας μου να τον σταματήσει, δεν ξέρω τι θα μπορούσε να έχει συμβεί την είχε ρίξει κάτω και προσπαθούσε να την βιάσει», είπε στο OPEN φίλη της 18χρονης που δέχθηκε επίθεση από τον κατηγορούμενο.

Την ίδια ώρα αυτόπτης μάρτυρας είπε: «το πρωί γύρω στις 7:20 ακούσαμε φνές βοήθεια τελικά έγινε εδώ ακριβώς απέναντι είχαν εμπλακεί μια κοπέλα και από πάνω αυτό που μάθαμε ότι τον έχουν συλλάβει.  Έβαλα μια φωνή και άφησε την κοπέλα».

«Εφόσον μάθαμε ότι τον έχουν συλλάβει αισθανθήκαμε μια ανακούφιση γιατί θα μπορούσε να κάνει και άλλα τέτοια περιστατικά», σημείωσε κάτοικος των Εξαρχείων.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση

Το βίντεο αφορά την πισώπλατη επίθεση σε βάρος 29χρονης δικηγόρου στις 07.15 το πρωί της 20ής Νοεμβρίου που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας επί της Νικηταρά.

primenews

Back to top button