breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εσωτερική έκθεση του CDC: Η παραλλαγή Delta είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά και μπορεί να μεταδοθεί από εμβολιασμένους τόσο εύκολα όσο και από ανεμβολίαστους!!

«Η παραλλαγή Delta είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά και μπορεί να μεταδοθεί από εμβολιασμένα άτομα τόσο εύκολα όσο και από μη εμβολιασμένα, αναφέρει μια εσωτερική έκθεση του CDC» μεταφέρουν τώρα οι nytimes.

CDC: Η εσωτερική αναφορά χαρακτηρίζει την Delta Variant τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά
Οι λοιμώξεις σε εμβολιασμένους Αμερικανούς μπορεί επίσης να είναι τόσο μεταδοτικές όσο και σε μη εμβολιασμένους, ανέφερε το έγγραφο και συχνά οδηγούν σε σοβαρή ασθένεια.
Η παραλλαγή Delta είναι πολύ πιο μεταδοτική, πιθανότερο να διασπάσει τις προστασίες που παρέχονται από τα εμβόλια και μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρή ασθένεια από όλες τις άλλες γνωστές εκδόσεις του ιού, σύμφωνα με μια εσωτερική παρουσίαση που κυκλοφόρησε στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο Δρ Rochelle P. Walensky, διευθυντής του οργανισμού, αναγνώρισε την Τρίτη ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι με τις λεγόμενες πρωτοποριακές λοιμώξεις της παραλλαγής του Δέλτα μεταφέρουν εξίσου εύκολα τον ιό στη μύτη και το λαιμό με τους μη εμβολιασμένους ανθρώπους και μπορεί να τον διαδώσουν εξίσου εύκολα , αν και λιγότερο συχνά.

Αλλά το εσωτερικό έγγραφο παρουσιάζει μια ευρύτερη και ακόμη πιο ζοφερή άποψη της παραλλαγής.

Η παραλλαγή Delta είναι πιο μεταδοτική από τους ιούς που προκαλούν MERS, SARS, Ebola, το κοινό κρυολόγημα, την εποχική γρίπη και την ευλογιά, και είναι τόσο μεταδοτική όσο η ανεμοβλογιά, σύμφωνα με το έγγραφο, ένα αντίγραφο του οποίου ελήφθη από τους nytimes.

Το αμέσως επόμενο βήμα για την υπηρεσία είναι να “αναγνωρίσει ότι ο πόλεμος έχει αλλάξει”, ανέφερε το έγγραφο. Το περιεχόμενό του αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την The Washington Post το βράδυ της Πέμπτης. Ο οργανισμός αναμένεται να δημοσιεύσει πρόσθετα στοιχεία για την παραλλαγή την Παρασκευή.

Υπήρχαν 71.000 νέα κρούσματα ανά ημέρα κατά μέσο όρο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωςτην Πέμπτη. Τα νέα δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι διαδίδουν τον ιό και συμβάλλουν σε αυτούς τους αριθμούς – αν και πιθανώς σε πολύ μικρότερο βαθμό από τους μη εμβολιασμένους.

Ο Δρ Walensky χαρακτήρισε τη μετάδοση από εμβολιασμένους ανθρώπους ένα σπάνιο συμβάν, αλλά άλλοι επιστήμονες έχουν προτείνει ότι μπορεί να είναι πιο συνηθισμένο από ό, τι φανταζόταν.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές κάλυψης για εμβολιασμένα άτομα, που εισήχθησαν την Τρίτη, βασίστηκαν στις πληροφορίες που παρουσιάζονται στο έγγραφο. Το C.D.C. συνέστησε στους εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους σε δημόσιους χώρους σε κοινότητες με υψηλή μετάδοση του ιού.

Αλλά το εσωτερικό έγγραφο υπονοεί ότι ακόμη και αυτή η σύσταση μπορεί να μην αποδώσει αρκετά. «Δεδομένης της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας και της τρέχουσας κάλυψης εμβολίων, η καθολική κάλυψη είναι απαραίτητη», ανέφερε το έγγραφο.

Η μόλυνση με την παραλλαγή Delta παράγει ποσότητες ιού στους αεραγωγούς που είναι δεκαπλάσιες από αυτές που παρατηρούνται σε άτομα που έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή Alpha, η οποία είναι επίσης εξαιρετικά μεταδοτική, σημειώνεται στο έγγραφο.

dimpenews.com

Back to top button