breaking newsΔιεθνή

Επιστρέφουν οι φήμες που θέλουν τη Μισέλ Ομπάμα να διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ

Κάθε φορά που οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με δημοσκοπικές/εκλογικές προκλήσεις, θυμούνται τον Ομπάμα ή μάλλον τους Ομπάμα.

Ο 62χρονος Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει, βέβαια, το περιθώριο να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία, καθώς έχει ήδη συμπληρώσει δύο προεδρικές θητείες (Ιανουάριος 2009 – Ιανουάριος 2017).

Η 60χρονη Μισέλ Ομπάμα θα μπορούσε ωστόσο, από την πλευρά της, να… κάνει ό,τι θέλει, μπαίνοντας στην προεδρική κούρσα ενάντια στους Ρεπουμπλικανούς και επιστρέφοντας στον Λευκό Οίκο αυτήν τη φορά όχι ως πρώτη κυρία αλλά ως πρόεδρος.

Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την εσωκομματική κούρσα για το προεδρικό χρίσμα πριν από το μεγάλο συνέδριο των Δημοκρατικών (Democratic National Convention) που έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Αύγουστο… και η Μισέλ Ομπάμα θα μπορούσε να λάβει αυτό το χρίσμα στη θέση του.

«Η Μισέλ Ομπάμα μπορεί ήδη να προετοιμάζει την προεδρική της υποψηφιότητα […] με τη βοήθεια του συζύγου της», σύμφωνα με όσα έγραφε προ ημερών η New York Post.

Σύμφωνα πάντως με τα ευρήματα πρόσφατης δημοσκόπησης (Center Square Voters’ Voice), οι ψηφοφόροι του Δημοκρατικού κόμματος θα προτιμούσαν μια προεδρική υποψηφιότητα της Μισέλ Ομπάμα από ό,τι μια υποψηφιότητα Μπάιντεν. on PrimeNews.

Back to top button