Ελλάδα

«Έχουμε φάει που έχουμε φάει, τόση ανεργία μου δίνεις πρόστιμο που μπήκα να πληρώσω στο μαγαζί;» Πολίτης κατά αστυνομικών BINTEO

 

Εκτός εαυτού εμφανίστηκαν πελάτες σε καφετέρια take away, καθώς οι έλεγχοι γίνονται καθημερινά πιο αυστηροί, ενώ υπήρξαν πρόστιμα σε ανθρώπους που περίμεναν το ρόφημά τους εντός του καταστήματος.

Τα πρόστιμα είναι 300 ευρώ για τους πελάτες που περιμένουν να παραλάβουν τον καφέ τους μέσα στο μαγαζί και 3.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που τους το επιτρέπουν.

Χαρακτηριστικό της εξάντλησης των πολιτών για τα αυστηρά μέτρα ήταν το επεισόδιο που κατέγραψε το Star με έναν πελάτη να διαμαρτύρεται για το πρόστιμο που έλαβε επειδή βρισκόταν στο κατάστημα.

«Έχουμε φάει που έχουμε φάει, τόση ανεργία εδώ και τόσο καιρό, μου δίνεις πρόστιμο τώρα επειδή μπήκα να πληρώσω στο μαγαζί. Τι να τον κάνω τον καφέ, να τον κλέψουμε; Να μην πιω; Τι θέλετε;» ακούγεται να λέει έξαλλος ο πελάτης.

Κάποιος από το κλιμάκιο το ελέγχου σχολίασε «Είσαστε δύο μέσα στο κατάστημα» και οι διαμαρτυρόμενοι αντέκρουσαν με… αποστομωτική απάντηση: «Τι είμαστε; Και εσείς που μπήκατε, γίναμε 5. Τι θέλετε να παίξουμε μπιρίμπα;».

 

 

Πηγή

Back to top button