Διεθνή

Γοργοπόταμος στο Σεβεροντονέτσκ. Οι Ρώσοι ανατίναξαν και την τελευταία γέφυρα δίοδο διαφυγής των Ουκρανοναζί που είναι αποκλεισμένοι στο Αζότ. Σοιγκού: ”πήραμε όλη την πόλη του Σεβερεντόνετσκ”. 300-400 Ουκρανοί στρατιώτες αποκλεισμένοι στο χημικό εργοστάσιο Azot. Βγήκαν άμαχοι από το Azot.

Γοργοπόταμος στο Σεβεροντονέτσκ. Οι Ρώσοι ανατίναξαν και την τελευταία γέφυρα δίοδο διαφυγής των Ουκρανοναζί που είναι αποκλεισμένοι στο Αζότ. Σοιγκού: ”πήραμε όλη την πόλη του Σεβερεντόνετσκ”. 300-400 Ουκρανοί στρατιώτες αποκλεισμένοι στο χημικό εργοστάσιο Azot. Βγήκαν άμαχοι από το Azot.

Η Ρωσία πήρε μια ακόμη μεγάλη στρατηγική πόλη στο Ντονμπάς. Αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την πλήρη απελευθέρωση των κατοικημένων περιοχών της πόλης. Επί του πεδίου ο ΓΕΣ Ουκρανίας παραδέχθηκε το Σάββατο ότι οι ρωσικές δυνάμεις διασφάλισαν ακόμη τις θέσεις τους σε 2 οικισμούς κοντά στο Severodonetsk. Σύμφωνα με τον Ουκρανό κυβερνήτη της περιοχής του Louhansk, οι Ρώσοι ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της πόλης που απαριθμεί 100.000 κατοίκους. Η πτώση του Severodonetsk ανοίγει το δρόμο για Kramatorsk, όπου αναδιπλώθηκαν οι ουκρανικές δυνάμεις από το 2014.

Την Παρασκευή, ο πρεσβευτής του LPR στη Ρωσία, Rodion Miroshnik, δήλωσε: «300-400 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν αποκλειστεί στο χημικό εργοστάσιο Azot στο Severodonetsk». Ανακοίνωσε διαπραγματεύσεις με Ουκρανούς εθνικιστές. Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτα τα αιτήματα των μαχητών, αλλά τόνισε ότι τους εξασφαλίζεται η ζωή εάν απελευθερώσουν τους ομήρους και παραδοθούν. Δεν θα υπάρξει δεύτερο Azovstal στο Severodonetsk Azot, είπε ο Miroshnik. Η γέφυρα που συνδέει τον ουκρανικό στρατό στο εργοστάσιο Azot του Severodonetsk με Lysychansk καταστράφηκε. Αυτοί περικυκλώθηκαν. Μόνη διέξοδος η παράδοση.

Η Ρωσία κατέστρεψε και τη 3η γέφυρα που συνδέει το Severodonetsk και το . Ο κυβερνήτης του Λουχάνσκ της Ουκρανίας είπε ότι «θέλουν να αποκόψουν εντελώς το Σεβεροντόνετσκ….» και το απόκοψαν τώρα οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Αζότ δεν έχουν τρόπο διαφυγής.

Άμαχοι εγκαταλείπουν το εργοστάσιο Azot στο Severodonetsk, το οποίο είχε αποκλειστεί από τις συμμαχικές δυνάμεις, δήλωσε ο πρεσβευτής του LPR στη Ρωσία Rodion Miroshnik στο κανάλι του στο Telegram.

Άμαχοι οδηγήθηκαν έξω από τη δεύτερη πύλη του εργοστασίου Azot χθες. Αυτό σημαίνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν σε εφεδρικές θέσεις και αυτό επέτρεψε στους αμάχους να βγουν έξω. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ήδη αποκοπεί από τη γέφυρα Λένινσκι.

Oι μάχες συνεχίζονταν στους επάνω ορόφους του εργοστασίου και τα πιο απομακρυσμένα κτίρια από την πλευρά των κατοικημένων περιοχών είχαν ήδη καταληφθεί από τις συμμαχικές δυνάμεις. Δεν υπήρχε τίποτα να βασιστεί η APU και η μάχη δεν μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από μερικές ώρες. Η επίθεση στο εργοστάσιο Αzot έγινε από την οδό Novikov. Αυτό σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν καταλάβει πλήρως τη συνοικία όπου βρίσκεται η διοίκηση.Oι ανταποκριτές καταγράφουν όλες τις αναφορές κοντά στο κτίριο SBU στο κέντρο της πόλης.

dimpenews.com

Back to top button