breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα “μασάνε ” οι λοιμωξιολόγοι, για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία-Ποιο άνοιγμα σχολείων; Ενδεχόμενα Lockdown σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη»

 

Ο κόσμος ακούει τους επιδημιολόγους που εν χορώ κάνουν παρέλαση σε όλα τα κανάλια και αρκετές φορές απορεί καθώς ακούει αναλύσεις που περισσότερα ερωτήματα αφήνουν παρά απαντούν όπως γιατί ξαφνικά γέμισε όλη η χώρα ασυμπτωματικούς ή πως ενώ  όταν ο κόσμος φορά συνεχώς μάσκα να υπάρχει τέτοια υπερμετάδοση όπως αναφέρουν.

Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

«Ανησυχώ παρά πολύ για τις επόμενες δυο μέρες, παρακολουθώ με αγωνία, τα επόμενα εικοσιτετράωρα, θα είναι πολύ κρίσιμα, αν πάμε σε 300 με 400 κρούσματα τις επόμενες δυο με τρεις μέρες επίσημα μπορώ να πω ότι  χάσαμε τον έλεγχο, και χάσαμε τον έλεγχο σημαίνει μαζευόμαστε σπίτια μας και δεν αποκλείεται να δούμε και τοπικά λοκντάουν, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, γιατί αλλιώς ο ιός δε θα μαζεύεται. Βλέπουμε κάτι να έρχεται πάνω μας, και είναι σαν να μην κουνιόμαστε μπορούμε να το αναστρέψουμε αλλά δεν βλέπω καμία προσπάθεια από τους πολίτες να κάνουν κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

.Παρότι μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, ήδη οι λοιμωξιολόγοι βάζουν σκέψεις στο τραπέζι, για να ανοίξουν δυο εβδομάδες αργότερα.

Νωρίτερα σήμερα ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώνας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε πως η πρόθεση είναι να υπάρχει μεγαλύτερη κανονικότητα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να λειτουργήσει όπως πάντα. Ωστόσο, με «ενεργό ένα δεύτερο κύμα» κορωνοϊού, χαρακτήρισε «σχετικά δύσκολο» το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους.

«Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως ήταν τον Μάιο, και η χρήση της μάσκας. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργή θα είναι η επιδημία. Και σίγουρα υπάρχουν και δύο ηλικιακά γκρουπ, τα παιδιά κάτω από 10 και τα παιδιά πάνω από 10 ετών, που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά».

crashonline
pronews
Back to top button