breaking newsΚύπρος

ΚΎΠΡΟΣ-Οταν σπέρνεις Ανέμους θα θερίσεις θύελλες…Οι 20 τραμπούκοι δεν αντιπροσωπεύουν χιλιάδες διαδηλωτές

Οι 20 τραμπούκοι δεν αντιπροσωπεύουν χιλιάδες διαδηλωτές

Tα γεγονότα που είδαμε να διαδραματίζονται στο σύγκροτημα Δίας είναι απολύτως καταδικαστέα, όπως και η μη έγκαιρη προληπτική παρουσία των Αρχών, την ώρα που το συγκρότημα είχε ξαναγίνει στόχος στο πρόσφατο παρελθόν.  Τα χθεσινά έκτροπα στον «Δία» εγείρουν ερωτηματικά σε σχέση με την επάρκεια της Αστυνομίας, αλλά και για την πρωτοφανή αδυναμία προληπτικής παρέμβασης.

Αναμφίβολα, οι αναρχικοί τραμπούκοι, που βρηκαν ευκαιρία και προκάλεσαν επεισόδια, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Την ίδια ώρα, όμως, δεν μπορεί 20 ταραξίες να ταυτίζονται με τiς 15.000 και άνω ειρηνικούς διαδηλωτές, οι οποίοι μαζεύτηκαν έξω από το Προεδρικό, μεταξύ των οποίων και οικογενειάρχες με παιδιά.

Ήταν ίσως η πρώτη φορά μετά την έκρηξη στο Μαρί, όπου τόσες πολλές χιλιάδες άτομα, ακομμάτιστα, άφησαν τον καναπέ για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Ας μη δοθεί, λοιπόν, το άλλοθι των αδικαιολόγητων εκτρόπων, ώστε να ξαναδούμε να βγάζουν τα μάτια ειρηνικών διαδηλωτών, όπως της άτυχης Αναστασίας.

Βαδίζουμε πάνω σε τεντωμένο σκοινί, σε όλα τα επίπεδα. Η πολιτεία οφείλει να περιφρουρεί τα δικαιώματα των πολιτών και την ίδια ώρα να σταματήσει να διχάζει τον κόσμο, αλλά και να λειτουργεί αποτρεπτικά έναντι τέτοιων επεισοδίων.

Ν.ΚΟΥΡ

philenews

Back to top button