breaking newsΕλλάδα

Καραϊβάζ: Αληθή τα δημοσιεύματα που συνδέουν τη δολοφονία του με την υπόθεση Λιγνάδη(;)

Θέμα συζήτησης έχει γίνει σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόσπασμα από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η στιγμή της δολοφονίας του Έλληνα δημοσιογράφου παρατίθεται μαζί με τις περίεργες υποθέσεις Λιγνάδη – Φουρθιώτη.

Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου αμφισβήτησαν την πιστότητα του δημοσιεύματος, ωστόσο το δημοσίευμα είναι υπαρκτό.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Liberasion, με δημοσίευμα της τον Απρίλιο του 2021. το οποίο υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Fabien Perrier, αναφέρει ότι «ο Γιώργος Καραϊβάζ ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα, διερευνούσε αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τη νυχτερινή ζωή. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μια γρήγορη έρευνα».

Κάνει επίσης αναφορά στις υποθέσεις Λιγνάδη και Φουρθιώτη και αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα τελευταία θέματα που εξέτασε ο Καραϊβάζ «άγγιζαν στενά τη λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία για αρκετές εβδομάδες, υπονόμευσε το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πολλά από τα μέλη του οποίου λέγεται, ότι διατηρούσαν προσωπικούς δεσμούς με τον άνδρα του θεάτρου, διορισμένου χωρίς διαφάνεια, έξι εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «για πολλούς παρατηρητές, ο Λιγνάδης είχε πολιτική προστασία, ενώ μία ημέρα πριν από τη δολοφονία του, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε προχωρήσει περισσότερο, ισχυριζόμενος στην τηλεόραση, ότι είχε δοθεί χρόνος στον Δημήτρη Λιγνάδη για να διαγράψει ουσιαστικά στοιχεία».

Στο δημοσίευμα της Liberation σημειώνεται επίσης ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος στην Ελλάδα βρίσκεται σε σοκ, ενώ υπάρχουν και δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΕΣΗΕΑ Πάνου Σόμπολου.

Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Καραϊβάζ διερευνούσε και τις δύο αυτές υποθέσεις, κάνοντας μάλιστα σοβαρότατες αποκαλύψεις για σκοτεινές διασύνδεσης και των δύο προσώπων, λίγο πριν δολοφονηθεί.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο δημοσιογράφος είναι στο χώμα, ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα που αναφέρονται στα ρεπορτάζ, έχουν αποφυλακιστεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου αμφισβήτησαν την πιστότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Όμως, το δημοσίευμα της Liberation όχι μόνο είναι υπαρκτό και αναφέρει ακριβώς αυτά τα στοιχεία, αλλά υπάρχει και ένα αντίστοιχο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, που είναι ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος. Το δεύτερο δημοσίευμα μάλιστα είναι προγενέστερο αυτού της Liberation, αλλά περιέργως δεν απασχόλησε τα ελληνικά ΜΜΕ.

Back to top button