breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι πυρκαγιές στο Μάουϊ και η κλοπή της ιερής Χαβανέζικης γης

 

Οι επιζώντες της πυρκαγιάς στο Μάουϊ λένε ότι δεν έλαβαν καμία προειδοποίηση και ότι οι φλόγες εμφανίστηκαν τόσο γρήγορα που η διαφυγή ήταν δύσκολη. Τα πάντα βρέθηκαν ξαφνικά στις φλόγες και πολλοί βρήκαν καταφύγιο στον ωκεανό για ώρες, ενώ τα σπίτια τους κάηκαν ολοσχερώς και μετατράπηκαν στο ίδιο αποτύπωμα από σκόνη στάχτης που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι σχεδόν χίλιοι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οι ντόπιοι ανησυχούν ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται και εκατοντάδες παιδιά που βρίσκονταν στο σπίτι τους λόγω της ακύρωσης του σχολείου εκείνη την ημέρα.

Αρκετοί άνθρωποι αναφέρουν ότι η κυβέρνηση όχι μόνο κάνει ελάχιστα πράγματα για να βοηθήσει, αλλά εμποδίζει τις τοπικές προσπάθειες να το πράξουν και δεν επιτρέπει τη διέλευση τοπικών δωρεών. Και μπλοκάρουν φάρμακα που σώζουν ζωές επειδή δεν είναι εγκεκριμένα από την ομοσπονδία.

Οι κάτοικοι του Μάουϊ είναι μόνοι τους προς το παρόν. Και πέρα από τη γραφειοκρατική αποτυχία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, έχουν καλό λόγο να είναι καχύποπτοι. Ακριβώς όπως αυτό που είδαμε πριν από πέντε χρόνια στον Παράδεισο της Καλιφόρνια, δεν υπήρχε τίποτα φυσιολογικό σε αυτές τις πυρκαγιές. Μέσα σε μια μέρα πυρκαγιάς, ήταν σαν να έσκασε μια βόμβα.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν έντονες λάμψεις φωτός. Μια από αυτές καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού και φαίνεται ότι ήταν η αρχή της πυρκαγιάς στην Olinda.

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι επρόκειτο για Όπλα Κατευθυνόμενης Ενέργειας. Γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες μεγάλες κυβερνήσεις τα διαθέτουν ήδη. Και κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια, οι διαδικτυακοί μετεωρολογικοί χάρτες κατέγραψαν κάτι που μοιάζει με λέιζερ από ψηλά να χτυπά μια περιοχή λίγο πριν αυτή τυλιχθεί στις φλόγες.

Στην έρευνά του, ο Denis Mills ανακάλυψε ότι η εμπρηστική νανοσκόνη αλουμινίου και βαρίου από τα chemtrails είναι πιθανότατα η αιτία που τροφοδοτεί την αγριότητα των σημερινών λεγόμενων υπερπυρκαγιών. Και την ημέρα πριν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές στο Μάουι, οι ντόπιοι ανέφεραν μια βαριά συννεφιά από chem-trails που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν.

Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάουι ήταν ο διοικητής του συμβάντος για τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Λας Βέγκας το 2017.

Η Lahaina θεωρείται ιστορική και ιερή γη. Ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Χαβάης πριν την καταλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Έκτοτε κατοικείται από τους ιθαγενείς της Χαβάης, οι οποίοι αντιτίθενται προκλητικά στους ξένους της ηπειρωτικής χώρας που αγοράζουν γη χωρίς να σέβονται την τοπική κουλτούρα. Όχι μόνο η BlackRock και η Vanguard, αλλά και δισεκατομμυριούχοι όπως ο Mark Zuckerberg που κατέχει περισσότερη γη στο Kauai από όση κατέχει η κυβέρνηση του Kauai. Και η Oprah Winfrey που έχει αγοράσει πάνω από χίλια στρέμματα γης στη Χαβάη. Συμπεριλαμβανομένων νέων 870 στρεμμάτων στο Μάουι που αγόρασε φέτος την άνοιξη.

Το 2018 ξέσπασαν οι πυρκαγιές στον Παράδεισο, εκεί ακριβώς όπου τα Ηνωμένα Έθνη σχεδιάζουν να καταστήσουν με κάποιο τρόπο απαγορευμένο χώρο για τους ανθρώπους. Και την ίδια χρονιά δημοσιεύτηκε μια έκθεση για την πρόληψη των πυρκαγιών που επικεντρώθηκε στις ίδιες ακριβώς περιοχές στο Μάουι όπου μόλις ξέσπασαν οι πυρκαγιές.

Ο κυβερνήτης Josh Green έχει βάλει την ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Great Reset πάνω από τα συμφέροντα της Χαβάης. Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από την πυρκαγιά παρουσίασε μια επείγουσα διακήρυξη για τη στέγαση που καταργεί την Επιτροπή Χρήσεων Γης. Επιτρέποντας στην κυβέρνηση περισσότερα περιθώρια για να χτίσει κατά το δοκούν. Όπως η κατασκευή Έξυπνων Πόλεων 15 Λεπτών που λειτουργούν με Τεχνητή Νοημοσύνη. Ακριβώς όπως σχεδιάζουν εδώ και χρόνια.

Η Χαβάη προορίζεται να γίνει μια ψηφιακή αποικία των ΗΠΑ για πλούσιους 

Μέχρι το 2023, η Χαβάη ήταν σχεδιασμένο να γίνει η πρώτη ψηφιακή πολιτεία των ΗΠΑ προωθώντας την πράσινη ανάπτυξη στο όνομα της κλιματικής αλλαγής. Η Χαβάη προορίζεται να γίνει μια ψηφιακή αποικία των ΗΠΑ για πλούσιους και να λειτουργήσει εξ ολοκλήρου από την ψηφιακή τεχνολογία ΑΙ (Artificial intelligence).

Πιο συγκεκριμένα αυτό προορίζεται για το το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, το Μάουι, που όλως τυχαίως ήταν αυτό που χτύπησε η “κλιματική αλλαγή” και εντελώς τυχαία, επιλέχτηκε να γίνει η πρώτη ψηφιακή πολιτεία των ΗΠΑ προωθώντας την πράσινη ανάπτυξη.

Ο πολιτικός που επέλεξαν για να εφαρμόσει τα «Πράσινα» Σχέδιά τους για το Κλίμα στη Χαβάη είναι ο Κυβερνήτης Τζος «Γκριν», ο οποίος μόλις πριν από λίγες εβδομάδες πριν απο την πυρκαγιά έδωσε μια κεντρική ομιλία στα Ηνωμένα Έθνη εξηγώντας πώς η Χαβάη θα γινόταν η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ, και θα κατείχε την πρώτη θέση σε ολόκληρο τον κόσμο, για τη μετατροπή σε «100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» και την ανάπτυξη των βιώσιμων οικονομικών σχεδίων του WEF (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ).

Αυτό που δεν μας λένε κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι ότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, 2023, πραγματοποιήθηκε ένα συνέδριο Smart City (Συνέδριο Έξυπνων Πόλεων) στο Μάουι! Μιλάμε για το ίδιο νησί που μόλις κάηκε.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.hicss.psnc.pl, διαβάζουμε τα εξής σχετικά:

Το 57ο Διεθνές Συνέδριο της Χαβάης για τις Επιστήμες Συστημάτων 3-6 Ιανουαρίου 2024.

Το Διεθνές Συνέδριο της Χαβάης για τις Επιστήμες των Συστημάτων (HICSS) είναι ένα κορυφαίο διεθνές φόρουμ για την παρουσίαση της έρευνας συστημάτων υπολογιστών στον τομέα της επιστήμης της πληροφορίας και της τεχνολογίας των πληροφοριών, αντίστοιχα. Το HICSS διεξάγει συνεδρίες σε διάφορα βασικά θέματα που το συνέδριο αντιμετωπίζει ξεχωριστά. Κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια αποτελείται από τα λεγόμενα μίνι κομμάτια που δίνουν έμφαση στη συζήτηση και την αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων με τρόπο που μοιάζει με εργαστήριο. Το μίνι κομμάτι που ανακοινώθηκε εδώ για την έξυπνη ανάπτυξη εφαρμογών και τη ροή δεδομένων: IoT, I4.0, έξυπνες πόλεις και πολλά άλλα αποτελεί μέρος του τμήματος τεχνολογίας λογισμικού.

Σύμφωνα με το παραπάνω σάιτ, συζητούσαν σε εκείνο το συνέδριο πως να μετατρέψουν το Μάουι σε ένα έξυπνο… νησί, ή πράσινο ή βιώσιμο, αυτοί είναι εναλλακτικοί όροι που οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα και, ως γνωστόν, αυτές οι έξυπνες περιοχές ή πόλεις είναι εφεύρημα του περιβόητου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) του γνωστού Κλάους Σβαμπ.

Δείτε αυτό το LINK για περισσότερες λεπτομέρειες:

 https://lists.aisnet.org/pipermail/aisworld_lists.aisnet.org/20220429/044769.html

Οι πόλεις και οι κοινότητες σε όλο τον κόσμο εισέρχονται σε μια νέα εποχή μετασχηματισμού στην οποία οι κάτοικοι και το περιβάλλον τους συνδέονται όλο και περισσότερο μέσω των ταχέως μεταβαλλόμενων ευφυών τεχνολογιών, που μερικές φορές αποκαλούνται έξυπνες τεχνολογίες. Αυτός ο μετασχηματισμός, ο οποίος έχει γίνει κορυφαία προτεραιότητα για πολλές πόλεις και άλλες τοπικές κυβερνήσεις, προσφέρει μεγάλες υποσχέσεις για βελτιωμένη ευημερία και ευημερία, αλλά, επίσης, θέτει σημαντικές προκλήσεις στη σύνθετη διασταύρωση τεχνολογίας και κοινωνίας.

Μια έξυπνη και συνδεδεμένη κοινότητα μπορεί να θεωρηθεί ως κοινότητα που ενσωματώνει συνεργικά τις ευφυείς τεχνολογίες με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, για να βελτιώσει την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ευημερία όσων ζουν, εργάζονται ή ταξιδεύουν σε αυτήν. Με βάση την έννοια της κοινοτικής πληροφορικής, οι έξυπνες κοινότητες μπορούν να θεωρηθούν ότι δίνουν τη δυνατότητα και ενδυναμώνουν τους πολίτες και υποστηρίζουν τις ατομικές και κοινοτικές αναζητήσεις για ευημερία.

Αν και η βιβλιογραφία είναι πλούσια σε αναφορές σε έξυπνες πόλεις και κοινότητες, αυτή εξακολουθεί να είναι μια αναπτυσσόμενη και ασαφής έννοια λόγω της πολυδιάστατης και πολύπλευρης πτυχής της που υπερβαίνει την απλή χρήση τεχνολογίας και υποδομής. Αν και η τεχνολογία είναι απαραίτητη προϋπόθεση τις έξυπνες τεχνολογίες, δεν είναι η μόνη πτυχή που καθορίζει τις έξυπνες πόλεις και κοινότητες. Νέες μελέτες δείχνουν ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες έχουν τεράστια επιρροή στην κοινωνική ζωή, καταλύοντας νέες ανάγκες των πολιτών και μεταμορφώνοντας τον τρόπο αντιμετώπισης τους, επηρεάζοντας την ικανότητα των ανθρώπων να ασκούν το «δικαίωμά τους στην πόλη/κοινότητα» και επηρεάζοντας την κοινωνική βιωσιμότητα σε διάφορα επίπεδα. . Η διοίκηση της πόλης και η διαχείριση της κοινότητας, η ενοποίηση πληροφοριών, η ποιότητα των δεδομένων, η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια, οι θεσμικές ρυθμίσεις και η συμμετοχή των πολιτών είναι επομένως μερικά από τα ζητήματα που χρειάζονται μεγαλύτερη προσοχή για να γίνει μια κοινότητα πιο έξυπνη σήμερα και στο εγγύς μέλλον.

Ωστόσο, η βιβλιογραφία για τις έξυπνες πόλεις και κοινότητες είναι κατακερματισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά τις στρατηγικές που: Οι πόλεις και οι κοινότητες πρέπει να ακολουθήσουν για να γίνουν πιο έξυπνες. Αυτό στο οποίο συμφωνεί το μεγαλύτερο μέρος της βιβλιογραφίας είναι ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνουν έξυπνες και διαφορετικές οι κοινότητες που έχουν υιοθετήσει διαφορετικές προσεγγίσεις που αντικατοπτρίζουν τις ιδιαιτερότητές τους. Επιπλέον, η έλευση αναδυόμενων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ανοιχτή διακυβέρνηση, τα ανοιχτά δεδομένα, τα μεγάλα δεδομένα, το blockchain, τα chatbots κ. περιοχή.

Αυτή η μίνι πίστα στοχεύει στη διερεύνηση αυτών των θεμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις προκλήσεις των έξυπνων πόλεων και των έξυπνων κοινοτήτων καθώς και στον αντίκτυπο αυτών των πρωτοβουλιών για να κατανοήσουμε πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να διαμορφώσουν την κοινωνική βιωσιμότητα, τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινοτήτων και την ευημερία των κατοίκων της. Επικεντρώνεται επίσης στην ενορχηστρωμένη αλληλεπίδραση και ισορροπία πρακτικών έξυπνης διακυβέρνησης, έξυπνης δημόσιας διοίκησης, έξυπνων κοινοτήτων, έξυπνων πόρων και μόχλευσης ταλέντων σε αστικούς, αγροτικούς και περιφερειακούς χώρους που διευκολύνονται από νέες χρήσεις ΤΠΕ και άλλων τεχνολογιών.

Ως αποτέλεσμα, οι τομείς εστίασης και ενδιαφέροντος για αυτό το μίνι κομμάτι περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται, στα ακόλουθα θέματα:

-Ταξινομήσεις έξυπνων πόλεων και κοινοτήτων

-Η έξυπνη διακυβέρνηση ως το θεμέλιο για τη δημιουργία έξυπνων αστικών και περιφερειακών χώρων (στοιχεία, προϋποθέσεις και αρχές έξυπνης διακυβέρνησης)

-Έξυπνες πόλεις και έξυπνη διακυβέρνηση (εστιακές περιοχές, τρέχουσες πρακτικές,
περιπτώσεις και πιθανές παγίδες)

-Έξυπνες συνεργασίες (τριπλή/τετραπλή/πενταπλή έλικα, συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και συμμετοχή πολιτών)

-Ο αντίκτυπος του ψηφιακού μετασχηματισμού στην αλλαγή του ρόλου των πολιτών στη πόλη

-Έξυπνες πόλεις, κοινότητες και περιοχές (περιπτώσεις, βαθμολογίες, συγκρίσεις,
και κρίσιμοι παράγοντες επιτυχίας)

-Οφέλη από τον αντίκτυπο των αναδυόμενων τεχνολογιών στους πολίτες και τους ντόπιους
κοινότητες

-Συλλογική νοημοσύνη για έξυπνες πόλεις και κοινότητες

-Αναδυόμενες τεχνολογίες σε έξυπνες πόλεις και κοινότητες (τεχνητές
νοημοσύνη, μεγάλα δεδομένα, ανοιχτά δεδομένα, ανοιχτή κυβέρνηση, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και
δίκτυα, chatbots, κ.λπ.)

-Έξυπνη διακυβέρνηση σε πόλεις και κοινότητες στην εποχή των αναδυόμενων τεχνολογιών

-Ο ρόλος των ψηφιακών τεχνολογιών τόσο στην αυξανόμενη κοινότητα
βιωσιμότητα και βελτίωση της κοινωνικής βιωσιμότητας και των ανισοτήτων

-Έξυπνες υπηρεσίες

-Αστικο-αγροτικά κενά σε έξυπνες κοινότητες

-Δυνατότητες ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας σε έξυπνες πόλεις και κοινότητες.

– Καινοτόμες λύσεις για έξυπνες πόλεις και κοινότητες

-Δημιουργία κοινωνιών γνώσης για έξυπνες πόλεις και κοινότητες

-Έξυπνες πόλεις και κοινότητες και η συμβολή τους στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)

 

Back to top button