Διεθνή

nexus: Οι ”συνωμοσιολόγοι” τελευταία έπαλξη κατά της τυραννίας; Όλοι συνωμοσιολόγοι; Η κατασκευή μιας μαζικής (αυτο)-λογοκρισίας..Bill Gates, ή ο σύγχρονος φιλανθρωπικός καπιταλισμός

Οι ”συνωμοσιολόγοι” τελευταία έπαλξη κατά της τυραννίας;
Εάν αρνηθείτε τον εμβολιασμό και εκφράσετε αντίθετη θέση στη διαχείριση της «κρίσης του Covid», πιθανότατα θα κατηγορηθείτε για «συνωμοσιολογία»…

Περισσότερο από ποτέ τα 2 τελευταία χρόνια ο δημόσιος εχθρός (σσ ο εχθρός του λαού) νούμερο 1είναι ο ”συνωμοσιολόγος”. Από τότε που ο όρος εισήλθε στο γαλλικό (σσ κι ελληνικό) μιντιακό λεξιλογικό πεδίο αυτός δεν αποτελεί πια μια ανώδυνη ύβρη. Στην πραγματικότητα καταδικάζει -κι αυτός είναι ο σκοπός του- σ΄έλλειψη του συμβολικού του κεφαλαίου -εξηγεί ο Γάλλος Κοινωνιολόγος Pierre Bourdieu (1930-2002)- σιωπηλά την αποδιδόμενη αξία από τα μέλη μιας κοινωνίας στις ποιότητες και τις ιδιότητες ενός προσώπου.. Αλλά επίσης συμβάλει στην έλλειψη κοινωνικής αναγνώρισης και πρόσβασης στη δημόσια διαβούλευση.

Οριζόντιος έλεγχος και συνωμοσιολογία από τα κάτω.

Aυτή η υποτιμητική ταμπέλα εκθέτει επίσης σε όλα τα είδη πιέσεων, τιμωριών κι αντιποίνων. Υπάρχουν τόσοι σύγχρονοι ”οριζόντιοι τρόποι” του νέου κοινωνικού ελέγχου τυπικοί η ΄΄κοινωνίας ελέγχου”. Ο ” οριζόντιος έλεγχος” έγκειται σε μια σιωπηλή επιτήρηση μεταξύ των ατόμων όπως αυτή περιγράφεται από το συγγραφέα της πολιτικής προνοητικότητας Alain Damasio.

Yπό το πρόσχημα του εκδημοκρατισμού του ελέγχου και του γενικού συμφέροντος ο οριζόντιος έλεγχος προσφέρει βορά στους ” καλούς πολίτες” κάθε άτομο που διαφοροποιείται από την νόρμα την υπαγορευμένη από τους θεσμούς... Ο συνωμοσιολόγος πρόκειται να γίνει o νέος διερευνητικός πράκτορας μιας κοινωνίας έτοιμης για όλα που εθελοτυφλεί για την πραγματική κατάστασή της. Tέτοια ήταν η περίπτωση των Κίτρινων Γιλέκων που είχαν το θράσος να ενσκύψουν στις βαθύτερες αιτίες του καθεστώτος της ενδημικής δουλείας του γαλλικού πληθυσμού ( σσ αντίστοιχα και του ελληνικού) και στις αποκρυφιστικές πραγματικότητες του όρου ” δημοκρατία”. Αυτή η δημοφιλής έρευνα νοήματος κι εύλογων εξηγήσεων σε μια πολιτική που οδηγεί τον μέσο άνθρωπο καταγράφεται ως ” συνωμοσιολογία από τα κάτω”.

(άρθρο στο νέο τεύχος 140 του περιοδικού Nexus…) To τεύχος στο εξώφυλλο έχει τίτλο: ”όλοι συνωμοσιολόγοι; Η κατασκευή μιας μαζικής (αυτο)-λογοκρισίας.”

-Αυτή είναι η απάντηση μας στους σύγχρονους απολογητές του ναζισμού, δοσίλογους που μας λοιδωρούν, στοχοποιούν για τη στάση μας στη διαχείρηση covid19 και ουκρανικό. Είναι τιμή για εμάς να μας θέτουν στο ”στρατόπεδο” της Αντίστασης.

Άλλο άρθρο στο ίδιο τεύχος Ιουνίου:

Bill Gates: Το Ίδρυμα του δίνει πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε μεγάλα ΜΜΕ παγκοσμίως.. ( σσ η διαμόρφωση και χειραγώγηση κοινής γνώμης από τη μιντιακή δικτατορία)

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Έχει ήδη δωρίσει μέρος της περιουσίας του στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Αποκαλείται «Saint Bill» από τον Guardian και επαινείται τακτικά για τις φιλανθρωπικές του ενέργειες, στόχος του είναι πάνω απ’ όλα να επιβάλει το όραμά του για τον κόσμο μέσω του ιδρύματός του.

Μέσω του ιδρύματός του, ο ιδρυτής της Microsoft χρηματοδοτεί τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στον κόσμο. Ένας ακόμη κρίκος στην καλολαδωμένη μηχανική του ιδρύματός του για να αυξήσει την επιρροή του στον κόσμο;

Bill Gates, ή σύγχρονος φιλανθρωπικός καπιταλισμός

Σε ένα διερευνητικό βιβλίο, ο Lionel Astruc είχε δείξει όλη τη δουλειά πίσω από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Σε συνέντευξή του στο France Inter, ο δημοσιογράφος εξηγεί ότι το ίδρυμα, που υπάρχει από το 2000, ενδιαφέρεται για όλους τους τομείς: υγεία, γεωργία, εκπαίδευση κ.λπ. «Επίσημα, ο στόχος του είναι να καταπολεμήσει τις ανισότητες […] Στην πραγματικότητα, τροφοδοτεί και εδραιώνει περαιτέρω ένα σύστημα που παράγει ανισότητες. Για τον δημοσιογράφο, το ίδρυμα έχει ένα συγκεκριμένο όραμα για τον κόσμο πολύ μακριά από τις καλές προθέσεις του. «Ο Μπιλ Γκέιτς έχει εμμονή με την τεχνολογία. Στον τομέα της γεωργίας, είναι απολύτως πεπεισμένος ότι οι ΓΤΟ θα σώσουν τον κόσμο. Αλλά εκεί που αυτό δημιουργεί πρόβλημα είναι ότι επιδιώκει να επιβάλει τις λύσεις του. »

◆ Παίκτης σε παγκόσμιο εμβολιασμό κατά του Covid-19;

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι επίσης ισχυρός υποστηρικτής του εμβολίου και έχει εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσει ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο Covid-19. Συμμετοχή σε διεθνείς εκστρατείες συγκέντρωσης κεφαλαίων, συναντήσεις με στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας, με αρχηγούς κυβερνήσεων: αυτά είναι μερικά από τα βήματα που έκανε ο επιχειρηματίας, ο οποίος θεώρησε ότι είχε βασικό ρόλο να παίξει στην ανάπτυξη εμβολίων σε πλανητική κλίμακα.

Εκτός από το ότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος συνεισφέρων στον ΠΟΥ, τα τελευταία χρόνια το Ίδρυμα Bill-and-Melinda-Gates έχει δωρίσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια στα πιο σημαντικά ειδησεογραφικά μέσα του κόσμου. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα με τις συνεισφορές του στον ιστότοπο του ιδρύματος. Αυτά περιλαμβάνουν το The Guardian με $12.951.391, το Der Spiegel (Γερμανία) με $5.437.294, το NBCUniversal Media με $4.373.500, το Le Monde (Γαλλία) με $4.014.512, το El País (Ισπανία) με 3.968 (Ισπανία) με 3.968 $3, 60, 60 $, 60 $, 60 $, 60 $ ΗΠΑ , το Al Jazeera (Κατάρ) με 1.000.000 $, και πολλά άλλα . Γιατί να χρηματοδοτήσει τόσα πολλά μέσα, αν όχι για να αυξήσει την επιρροή του στον κόσμο και να επιβάλει το όραμά του; Θα έπαιρναν αυτά τα μέσα ενημέρωσης το ρίσκο να χάσουν τις δωρεές του ιδρύματος διερευνώντας τον Μπιλ Γκέιτς;

dimpenews.com

Back to top button