breaking newsΕλλάδα

Χαμός στην Λάρισα! Αγανακτισμένοι πλημμυροπαθείς έκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ έξω από τη ΔΟΥ

 

Με πανό, συνθήματα και καίγοντας τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, οι Επιτροπές Πληγέντων προχώρησαν σε μια παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα το μεσημέρι, έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ στην συνοικία της Φιλιππούπολης, στη Λάρισα.

Έχοντας την υποστήριξη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας οι διαμαρτυρόμενοι μίλησαν για «εμπαιγμό και κοροϊδία», ενώ ολοκλήρωσαν τη δράση τους καίγοντας τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ που έφτασαν στα χέρια τους, όπως αναφέρει το larissanet.gr.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Οι πλημμυροπαθείς από τις περιοχές του Αγίου Θώμα, της Γιάννουλης και της Νέας Σμύρνης συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΔΟΥ και πανό ζήτησαν την απαλλαγή τους από τον ΕΝΦΙΑ, όπως και την καταβολή των αποζημιώσεων που επτά μήνες μετά «ακούγονται μόνο ως υποσχέσεις».

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας, μίλησε για «εμπαιγμό και κοροϊδία από την κυβέρνηση προς τους πλημμυροπαθείς με τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η πολιτεία δεν έχει καταβάλει ακόμα τις αποζημιώσεις, τη στιγμή που οι άνθρωποι που έχασαν τις περιουσίες τους ταλαιπωρούνται από την γραφειοκρατία του κράτους.

Η Λίτσα Γούναρη, πλημμυροπαθής κάτοικος της περιοχής του Αγίου Θωμά, ανέφερε ότι «ακόμα δεν έχουμε μπει στα σπίτια μας κι αυτοί που έχουν καταφέρει να επιστρέψουν ζουν με τεράστιες δυσκολίες. Εδώ κι επτά μήνες δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά της αποζημίωσης από το κράτος κι έρχονται τα χαρτιά από τον ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν μπει στα σπίτια τους και μόλις μπει το κλειδί στην πόρτα θα κληθούν να πληρώσουν για να τα επισκευάσουν, αλλά και λογαριασμούς».

Οι κάτοικοι στη συνέχεια έκαψαν τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ μπροστά από τη ΔΟΥ, ενώ τόνισαν πως ο αγώνας τους μέχρι να βρουν δικαίωση δεν θα ολοκληρωθεί.

karditsastakra.c

Back to top button