breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Πρώην αντιπρόεδρος Pfizer Μ.Γίντον: «Προσοχή – Αυτό που έρχεται με τις ψηφιακές ταυτότητες δεν μπορείτε να το διανοηθείτε»

 

Ένα πραγματικά δυστοπικό και οργουελικό μέλλον όπου το πανοπτικο κρατος θα ελέγχει τα πάντα, περιέγραψε σε συνέντευξη που έδωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Pfizer Μάικλ Γίντον.

Ο Γίντον αφηγήθηκε με κάθε λεπτομέρεια όλες τις σκοτεινές πλευρές μιας σαρωτικής  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που έρχεται , με΄σω της οποίας ο κάθε πολίτης θα είναι όμηρος της ίδιας του της ταυτότητας καθώς μέσω αυτής οι αρχές θα ελέγχουν κάθε του κίνηση.

Είπε ο Γίντεον, μεταξύ άλλων:

«Εάν συνεχίσουμε θα καταλήξουμε όλοι  με ψηφιακές ταυτότητες. Κάποιος μπορεί να πει: Οι ψηφιακές ταυτότητες δεν είναι και κάτι το σοβαρό. Ήδη έχουμε ψηφιακά διαβατήρια, αλλά όχι.

Κάτι έρχεται. Σίγουρα έρχεται που θα είναι διαφορετικό. Καταρχάς τα διαβατήρια είναι σε 199 διαφορετικές εκδοχές σε όλο τον κόσμο.

Δεν είναι σε μια συγκεκριμένη μορφή.

Αυτό που έρχεται τώρα είναι μια ψηφιακή ταυτότητα μιας μορφής σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεύτερον η ταυτότητα θα είναι διαλειτουργική  (Interoperable).

Και το χειρότερο  όλων είναι ότι θα περιέχει όλες τις πληροφορίες  του κάθε ατόμου από την οικογενειακή  και ιατρική του κατάσταση έως την οικονομική του», είπε ο Γίντον για να συμπληρώσει:

«Αυτό επίσης που έρχεται είναι η κατάργηση των μετρητών. Σε συνδυασμό με τις ψηφιακές ταυτότητες και το ψηφιακό χρήμα, αν κάποιος έχει κάτι στα social media για παράδειγμα που δεν θα τους αρέσει, τότε απλά θα του απαγορεύεται η είσοδο σε καταστήματα γιατί θα πρέπει να έχει μαζί σου την ψηφιακή ταυτότητα για να μπει σε αυτά»

«Για να σας πω και κάτι άλλο που μπορεί να σας τρομάξει. Λοκντάουν. Εάν σας πουν ότι μπορείτε να μετακινηθείτε σε μέγιστη απόσταση  5 χλμ. από το σπίτι σας και εσείς πάτε σε ένα κατάστημα που απέχει 6 χλμ. και πάτε να αγοράσετε ένα μπουκαλάκι νερό τότε η κεντρική τράπεζα μέσω του ψηφιακού νομίσματος θα εμποδίζει  την συναλλαγή αυτή».

pronews.

Back to top button