Διεθνή

Covid-19:Η Κύπρος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τη «παραλλαγή Deltacron». Αμφισβητούν οι επιστήμονες. Ιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου: είναι απολύτως λάθος! Πολιτικό σκάνδαλο η διαχείριση της πληροφορίας. Μετά το Ισραήλ και το φιάσκο του florona η Κύπρος ανέλαβε να συντηρήσει τον παγκόσμιο τρόμο με μια αμφιλεγόμενη ”ανακάλυψη”;

Covid-19: Η Κύπρος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια «παραλλαγή Deltacron» σύνθεση Delta και Omicron, οι επιστήμονες εκφράζουν τις αμφιβολίες τους. Ιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου: είναι απολύτως λάθος! Πολιτικό σκάνδαλο η διαχείριση αυτής της πληροφορίας. Μετά το Ισραήλ και το φιάσκο του florona η Κύπρος ανέλαβε να συντηρήσει τον παγκόσμιο τρόμο με μια αμφιλεγόμενη ”ανακάλυψη”;

Το αναφερόμενο “Deltacron” πιθανότατα δεν είναι μια πραγματική παραλλαγή, λένε οι ιολόγοι.

Covid-19: Η Κύπρος ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια «παραλλαγή Deltakron» που αναμειγνύει μεταλλάξεις Delta και Omicron, οι επιστήμονες εκφράζουν τις αμφιβολίες τους
Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ισχυρίζεται ότι έχει εντοπίσει 25 περιπτώσεις αυτής της παραλλαγής. Για έναν ιολόγο στο Imperial College του Λονδίνου, αυτό είναι “αρκετά ξεκάθαρα” ένα λάθος.
Ένα τρομακτικό όνομα έγινε για λίγες ώρες η πιο χρησιμοποιημένη λέξη-κλειδί στο γαλλικό Twitter την Κυριακή 9 Ιανουαρίου: Deltacron.

(σσ μετά το Ισραήλ και το φιάσκο του florona που ήταν επίσης κάτι αντίστοιχο τώρα στην ίδια γραμμή η Κύπρος επιχειρεί να συντηρήσει τον τρόμο για λογαριασμό του παγκόσμιου κατεστημένου και της υφιστάμενη καταπίεσης των λαών. Δυσανάλογος ντόρος επικοινωνιακά υπερεκμεταλλεύσιμος από τις δυνάμεις που θέλουν να συντηρήσουν όπως όπως την ΚΑΤΟΧΗ τώρα που κατά γενική ομολογία η πανδημία με όμικρον φθάνει στο τέλος της. Η μιντιακή εργαλειοποίηση της επιστήμης και σ’ αυτή την περίπτωση ήταν κατάφωρη.)

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια νέα παραλλαγή του ιού που ευθύνεται για τον Covid-19. Το χαρακτηρίζει «συνδυασμό» Δέλτα και Όμικρον, εξ ου και το παρωνύμιο που του έδωσε. (σσ Ακόμη κι η κωδική ονομασία χωρίς φαντασία υπερπρόχειρη υπεραπλουστευμένη στο πόδι δουλειές για να είμαστε στο mood του covid19 εσαεί.) Όμως οι επιστήμονες αμφισβήτησαν τα ευρήματά του. Και ο ίδιος δεν ανησυχεί για τον κίνδυνο που σχετίζεται με αυτή την πιθανή παραλλαγή. ( σσ Ο ίδιος δεν ανησυχεί τον πανικό τον ενέσπειρε όμως πριν διασταυρώσει τα δεδομένα του. Και ο πανικός είναι η παγκόσμια πολιτική επιλογή αυτή την περίοδο.)

«Υπάρχουν επί του παρόντος συν-λοιμώξεις με το Omicron και το Delta και βρήκαμε αυτή την παραλλαγή που είναι ένας συνδυασμός των δύο», είπε ο Λεόντιος Κωστρίκης, επικεφαλής του εργαστηρίου βιοτεχνολογίας και μοριακής ιολογίας του πανεπιστημίου, στο τοπικό κανάλι Sigma TV την Παρασκευή.

Ισχυρίζεται ότι αυτή η παραλλαγή έχει γενετικό προφίλ κοντά σε αυτό της παραλλαγής Delta, αλλά μεταλλάξεις που εντοπίζονται στην παραλλαγή Omicron, ακριβώς δέκα σύμφωνα με το τοπικό μέσο Cyprus Mail (στα αγγλικά) που επίσης αναφέρει τον επιστήμονα. Η παραλλαγή αναγνωρίστηκε από την ομάδα του σε 25 άτομα και οι γενετικές αλληλουχίες των διαφορετικών δειγμάτων έχουν μεταφορτωθεί σε μια παγκόσμια βάση δεδομένων, το GISAID.

Λάθος χειρισμού;
Οι επιστήμονες, ωστόσο, έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την ύπαρξη αυτής της παραλλαγής. Οι γενετικές αλληλουχίες «φαίνεται να είναι ξεκάθαρα το αποτέλεσμα μόλυνσης» μεταξύ πολλών δειγμάτων, δηλαδή ενός σφάλματος χειρισμού, αντέδρασε το Σάββατο ο ιολόγος Tom Peacock, του Imperial College του Λονδίνου, σε tweet που είχε απήχηση κι επαναπροωθήθηκε και από άλλους επιστήμονες. Πριν ταξινομηθεί η νέα παραλλαγή, λέει o Ioλόγος το ύποπτο στέλεχος θα πρέπει πρώτα να ανιχνευθεί σε πολλά άλλα εργαστήρια.( σσ πως λοιπόν την βάπτισαν παραλλαγή και ξαμόλυσαν την είδηση ανά την υφήλιο; Aντιδεοντολογικό τουλάχιστον αν δεν εμπεριέχει άλλου τύπου σκοπιμότητες)

Επισημαίνει ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι 25 γενετικές αλληλουχίες που δημοσίευσαν στο διαδίκτυο οι Κύπριοι δεν εμφανίζονται όλες στο ίδιο σημείο μέσα στο φυλογενετικό δέντρο του GISAID, ενός είδους γενεαλογικού δέντρου των παραλλαγών. Τον Δεκέμβριο, εκτίμησε ήδη ότι μια ειδοποίηση για την πιθανή εμφάνιση μιας παραλλαγής ήταν πιο αξιόπιστη εάν παρατηρούνταν σε πολλά εργαστήρια και όχι μόνο σε ένα. Oρισμένοι ειδικοί υποπτεύονται μια ύποπτη νέα παραλλαγή – απόδειξη ότι είναι πιθανό να πρόκειται για εργαστηριακή μόλυνση μεταξύ της Delta και της Omicron. Επιπλέον, όπως εξήγησε ο Δρ Tom Peacock, ιολόγος στο British Imperial Infectious Diseases Agency, είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για συνλοίμωξη των δύο στελεχών.

Την Κυριακή ο Λεόντιος Κωστρίκης του απάντησε με email στο Bloomberg. Τα δείγματα δεν αλληλουχήθηκαν όλα ταυτόχρονα, διαβεβαιώνει ο Κύπριος επιστήμονας, και άλλα συλλέχθηκαν στο νοσοκομείο και άλλα έξω. Ισχυρίζεται επίσης ότι παρόμοια πλάνα ανέβηκε από το Ισραήλ. ( νάτο πάλι το Ισραήλ τώρα προστέθηκε και η Κύπρος και αύριο η Ελλάδα στο να συντηρήσουν διεθνώς τον τρόμο ως τρόικα του τρόμου;) Κάτι που, είπε, «διαψεύδει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς ότι η Deltacron είναι αποτέλεσμα τεχνικού λάθους».

Ο επιστήμονας δεν μπορεί να φανταστεί ότι αντικαθιστά το Omicron
Ο Κύπριος διευκρινίζει, εξάλλου, ότι δεν πιστεύει ότι το «Deltacron» εμφανίστηκε σε ασθενή μολυσμένο τόσο με το Delta όσο και με το Omicron στον οποίο θα είχαν συγχωνευθεί οι δύο παραλλαγές. Οι μεταλλάξεις που λέει ότι παρατηρεί είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτέλεσμα της φυσικής εξέλιξης μιας παλαιότερης παραλλαγής, «και όχι το αποτέλεσμα ενός μόνο επεισοδίου ανασυνδυασμού».

Ό,τι κι αν συμβεί, ο επιστήμονας δεν είναι ανησυχητικός. Σύμφωνα με το Bloomberg, πιστεύει ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο μεταδοτικό ή μολυσματικό είναι το “Deltakron”, αλλά πιστεύει ότι δεν θα αντικαταστήσει το εξαιρετικά μεταδοτικό Omicron. Ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, τον οποίο επικαλείται το PhileNews, είπε την Κυριακή ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για αυτή την παραλλαγή. Και υποσχέθηκε περισσότερες πληροφορίες σε συνέντευξη Τύπου αργότερα αυτή την εβδομάδα.( το άφησε όμως να πάιξει παγκοσμίως και να συντηρήσει το αφήγημα του παγκόσμιου τρόμου προς δικαιολόγηση κι άλλων δυσανάλογων μέτρων. Είναι πολιτικό σκάνδαλο η διαχείριση αυτής της είδησης). francetvinfo

O ιός μεταλλάσσεται καθημερινά. Η τελευταία ανησυχητική παραλλαγή είναι η όμικρον λένε άλλοι επιστήμονες. Όσο για ανασυνδυασμό της Omicron αντίστοιχες παραλλαγές υπήρξαν σε Δανία, Σουηδία ή και Ινδία σύμφωνα με την (Corriere) χωρίς να επηρεάσουν την εξέλιξη επιδημίας. Η Deltacron και ο ντόρος της κράτησε μια μέρα όπως της florona.

Έλεος μέχρι και η Μποτσουάνα πιο καθαρή και πιο αξιόπιστη!!!!

dimpenews.com

Back to top button