breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κυβέρνηση: Εμβολιασμός με 3η δόση για όλους τους Έλληνες πριν από το τέλος του έτους – Ανεμβολίαστοι όσοι έκαναν 2;

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε πως μέχρι το τέλος του έτους θα κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό όλοι οι Έλληνες πολίτες! 

Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ανακοινώνει τρίτες δόσεις για τον γενικό πληθυσμό επίσης, καθώς μέχρι σήμερα όλα τα στελέχη της κυβέρνηση παρέπεμπαν στις δηλώσεις των «ειδικών». 

Ο Γ.Οικονόμου έδωσε και συγκεκριμένες ημερομηνίες, αφού τόνισε πως μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν κάνει την τρίτη δόση όλοι οι Έλληνες. Οι δηλώσεις του βέβαια συνδέονται απόλυτα με τα όσα είπε προσφάτως ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος είχε πει πως έχουμε αγοράσει (για φέτος) εμβόλια για 16 εκατ. Έλληνες.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε πως «πολύ σύντομα» αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε όλους τους εμβολιασμένους πολίτες.

Εξήγησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική συζήτηση με την επιτροπή των «ειδικών» χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σε θέση να πει πόσοι μήνες θα πρέπει να έχουν παρέλθει από τη δεύτερη δόση για τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής. Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί με τρίτη δόση για όλους, ενδεχομένως θα γίνουν πριν το τέλος του χρόνου.

Βεβαίως θα πρέπει να τονίσουμε γι’ ακόμη μια φορά πως άδεια για 3η δόση δεν έχει χορηγήσει κανείς, αλλά αυτά μάλλον είναι «ψιλά γράμματα» για την κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη.

Ισραήλ: Ανεμβολίαστοι όσοι έχουν κάνει μόλις δύο δόσεις

Μια δυστοπική κατάσταση επικρατεί στο Ισραήλ, το οποίο έχει ξεκινήσει να χορηγεί μαζικά τρίτες δόσεις του εμβολίου του κορωνοϊού, καθώς πλέον θα χρειάζεται κάποιος να έχει κάνει τρεις δόσεις για να έχει το Green Pass, το οποίο επιτρέπει την είσοδο σε εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους εσωτερικούς χώρους.

Έτσι όσοι έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις θα θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι, καθώς το νέο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα εκδίδεται πλέον για όσους έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου ή έχουν αναρρώσει πρόσφατα από την Covid, αντικαθιστώντας το προηγούμενο σύστημα των δύο δόσεων.

Από χθες Τρίτη, οι καταστηματάρχες ή οι οργανωτές εκδηλώσεων πρέπει να σκανάρουν τον ψηφιακό κωδικό για να επιτρέπουν την είσοδο. Προβλέπονται ορισμένες εξαιρέσεις, όπως για τα μουσεία και τις βιβλιοθήκες.

pronews.g

Back to top button