Διεθνή

Σουηδικό δικαστήριο καταδίκασε «πρόσφυγες» για αποκεφαλισμούς στο Χαλέπι

 

 

Δικαστήριο της Σουηδίας καταδίκασε σήμερα δύο κατηγορούμενους για τρομοκρατικά εγκλήματα, δολοφονίες δια αποκεφαλισμού πολιτών στη Συρία το 2013 και εξέδωσε ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Το Δικαστήριο του Γκέτενμποργκ αποφάνθηκε ότι ο 32χρονος Χασάν Μουσταφά αλ Mandlawi και ο 30χρονος Σουλτάν Αλ Αμίν συμμετείχαν ενεργά στις στυγνές δολοφονίες.

Η δικαστική απόφαση ανέφερε ότι η αστυνομία βρήκε φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο αποδεικτικό υλικό σε στικάκια μνήμης υπολογιστή που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του ενός εκ των ενόχων στο Γκέτενμποργκ.

Παρουσιάζονταν δύο ανθρωποκτονίες, συμπεριλαμβανομένου ενός αποκεφαλισμού, σε μια βιομηχανική περιοχή βόρεια του Χαλεπίου μεταξύ 12 Απριλίου και 2 Μαίου του 2013.

Ένα από τα βίντεο περιείχε και τα επίμαχα πλάνα που αποδεικνύουν ότι οι άνδρες ήταν παρόντες στις δολοφονίες. Με αυτά είχαν ως στόχο να εκφοβίζουν ανθρώπους στη Συρία και στο εξωτερικό, ανέφερε το δικαστήριο, προσθέτοντας ότι συμμερίζεται την άποψη του εισαγγελέα ότι πρόκειται για τρομοκρατικά εγκλήματα.

Η Γενικός Εισαγγελέας Agnetha Hilding Qvarnstrom είπε ότι οι δυο άνδρες που συνελήφθησαν τον Ιούλιο στη Σουηδία, εξέφραζαν και την ευχαρίστησή τους κατά τη διάρκεια των πράξεων.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: