Κύπρος

Απεργιακός κλοιός στα νοσοκομεία

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκονται σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς οι νοσηλευτές μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών πραγματοποιούν 12ωρη απεργία.
 
 
Η απεργία άρχισε στις 7.30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7.30 το βράδυ. 
 
Σύμφωνα με την απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα από το ΔΣ και τους εκπροσώπους των επαρχιακών επιτροπών της συντεχνίας, η 12ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί και αύριο τις ίδιες ώρες.
 
νοσηλευτέςΟι νοσηλευτές που δεν θα εργάζονται ως προσωπικό ασφαλείας κλήθηκαν από τη συντεχνία τους να συγκεντρωθούν σήμερα στις 9.30 πμ έξω από τη Βουλή από όπου θα πορευθούν προς το Υπουργείο Υγείας μέχρι και τις 11.30 πμ.
 
“Πρόθεσή μας είναι να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με το κοινό, αλλά να ενημερώσουμε για τους λόγους που μας ανάγκασαν να κατέλθουμε στις κινητοποιήσεις”, αναφέρεται σε εγκύκλιο
που στάληκε από τη συντεχνία στα μέλη της, στην οποία σημειώνεται πως το προσωπικό που θα απεργεί δεν θα βρίσκεται εντός των νοσοκομείων.
 
Με προσωπικό ασφαλείας
 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όλα τα τμήματα εσωτερικής νοσηλείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο έχει καθοριστεί να είναι ο αριθμός των νοσηλευτών που εργάζονται στα τμήματα κατά τη νυκτερινή βάρδια.
 
Εξαιρούνται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τα τμήματα Αιμοκάθαρσης και Μεσογειακής Αναιμίας, στα οποία, όπως αναφέρεται, το προσωπικό θα εργάζεται για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς, διασφαλίζοντας να μην κινδυνεύσει κανένας.
 
Όπως αναφέρεται, στα τμήματα όπου οι βάρδιες με το προσωπικό ασφαλείας συμπληρώνονται με προσωπικό που ανήκει σε άλλη συντεχνία, όλα τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ θα απεργήσουν κανονικά, ενώ στα τμήματα που δεν συμπληρώνονται θα καλυφθεί το αριθμητικό κενό του προσωπικό ασφαλείας από μέλη της ΠΑΣΥΝΟ.
 
Επίσης αναφέρεται πως τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ που εργάζονται σε Εξωτερικά Ιατρεία, Ενδοσκοπήσεις, Μικρά Χειρουργεία, Αγγειολογικό και Αγγειογραφικό Εργαστήριο, Αγροτικά Κέντρα, Υπηρεσία Επισκεπτριών Υγείας και Κοινοτική Νοσηλευτική θα απεργήσουν κανονικά.
 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στα χειρουργεία που επηρεάζονται από την απεργία, θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για τα επείγοντα περιστατικά εσωτερικών ασθενών. Τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών θα λειτουργήσουν με ομάδα ασφαλείας που θα παρεμβαίνει στα πολύ επείγοντα περιστατικά. Επίσης θα εξυπηρετούνται οι επείγουσες κλήσεις ασθενοφόρων.
 
Σημειώνεται ότι η ΠΑΣΥΝΟ κατήγγειλε  χθες βράδυ σε ανακοίνωσή της, ότι “ορισμένοι εργάζονται παρασκηνιακά ώστε να παρεμποδίσουν τα μέλη της να απεργήσουν”.

 

 

 

sigmalive.com
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/310326/apergiakos-kloios-sta-nosokomeia#sthash.Qnoqw87o.dpuf

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: