Ελλάδα

Η ΡΩΣΙΑ «ΔΑΓΚΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ! Σάλος με τις τούρκικες παραβιάσεις στο Αιγαίο!


toyrkia-xastouki

 

Επίθεση κατά της Άγκυρας για τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο εξαπέλυσε η Μόσχα μέσω του κρατικού Sputnikμετά τα τελευταία επεισόδια στο Αρχιπέλαγος.

 

Η Τουρκία καθημερινά σχεδόν και σε πάμπολλες περιπτώσεις, παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο με οπλισμένα η μη, μαχητικά αεροσκάφη.

 

Στο τελευταίο περιστατικό έγιναν τρείς παραβιάσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο με τα τούρκικα μαχητικά να αναχαιτίζονται άμεσα από ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν στην περιοχή για να τα εκδιώξουν.
maxhtika-ellada-tourkia-750x400
«Οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας έχουν ως μοναδικό σκοπό να πουν στην υφήλιο ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τα εναέρια και θαλάσσια υπάρχοντα σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» είχε δηλώσει λίγο καιρό πριν ο πρώην αρχηγός Α/ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φραγκούλης Φράγκος στην ρωσική εφημερίδα RossiiskayaGazeta.
mahitika_simaies_ellas_tourkia
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά λοιπόν το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, «η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει την ζώνη των 10 ναυτικών μιλίων γύρω από τα Ελληνικά νησιά στο Αιγαίο κάτι που έχει οδηγήσει σε τουλάχιστον 1.300 εναέριες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, με ραγδαία αύξηση των περιστατικών αυτών τα τελευταία χρόνια.
f16-735x400
Τα Ρωσικά κρατικά και μη ΜΜΕ λοιπόν επικεντρώνονται στις παραβιάσεις των τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο που αποτελούν όπως αναφέρουν τον απόλυτο ορισμό της παρανομίας με βάση το Διεθνές Δίκαιο, και παρόλα αυτά με περίσσιο θράσος κατέρριψαν στις 24 Νοεμβρίου το ρωσικό Su-24 επειδή παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για 10 δευτερόλεπτα!
maxitika
Έκτοτε οι Ρώσοι κάνουν καθημερινές αναφορές στις τούρκικες παραβιάσεις στον εναέριο χώρο της Αθήνας και αναφέρουν πως κατά την πάγια τουρκική λογική τα δικά τους μαχητικά θα έπρεπε να έχουν καταρριφθεί από την Ελλάδα προ πολού.

 

 

 

 

crashonline.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: