breaking newsΕλλάδα

Τα πoλιτικά αvδρεiκελα τiς Eυρώπnς, απέκτnσαν αλαζovεiα και έρxovται σαpωτικές αλλαγές…

 

Τα πολιτικά ανδρείκελα της Ευρώπης απέναντι στην ακραία ενεργειακή κρίση προτείνουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, λιγότερα μπάνια και όλα αυτά… γιατί δεν θέλουν να αποσύρουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που σκόπιμα εκδικείται τις μη φιλικές χώρες

Τελικά η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός και σε σημαντικό βαθμό και η στρατηγική του Ρώσου Προέδρου Putin… ανέδειξε μια πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα.

Ότι πολιτικά ανδρείκελα, αντιπαθείς πολιτικοί, χωρίς ουσιώδη ερείσματα στην κοινωνία, πολιτικοί που πληρώνουν τα μέσα ενημέρωσης για να δημιουργούν εικονικές δημοφιλίες, πολιτικοί που δεν έχουν εργαστεί, πολιτικοί απατεώνες και μαζί τους ένας ανεπαρκής γραφειοκρατικός μηχανισμός των Βρυξελλών όπου γραφειοκράτες διορισμένοι, υψηλόμισθοι και καλοβολεμένοι… αποφασίσουν για την τύχη εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτικών.

Τα πολιτικά ανδρείκελα της Ευρώπης απέναντι στην ακραία ενεργειακή κρίση προτείνουν μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, λιγότερα μπάνια και όλα αυτά… γιατί δεν θέλουν να αποσύρουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας που σκόπιμα εκδικείται τις μη φιλικές χώρες.

Τα πολιτικά ανδρείκελα της Ευρώπης, όπως η Γερμανός Καγκελάριος έβγαζε φωτογραφίες εμπρός από τον αεροστρόβιλο του Nord Stream για να δείξει στους Ρώσους ότι… επισκευάστηκε και πρέπει να τον τοποθετήσουν στον αγωγό φυσικού αερίου.

Εικόνες ντροπής για μια σοβαρή και μεγάλη οικονομία όπως η Γερμανία.

Την ίδια ώρα η Γερμανία στέλνει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις αντιρωσικές κυρώσεις.

Πιστεύει κανείς ότι ο Putin… δεν θα «γλεντήσει τους Γερμανούς πολιτικούς;»

Τα πολιτικά ανδρείκελα της Ευρώπης παγιδεύτηκαν στην στρατηγική των αμερικανών και αντί η Ευρώπη να εναντιωθεί στις κυρώσεις όταν έχει τόσο υψηλή ενεργειακή εξάρτηση από την Ρωσία… και αντί να κοιτάξει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών κοινωνιών εκστόμιζαν ανοησίες… για την σωστή και λάθος πλευρά της ιστορίας.

Αυτές τις ανοησίες έχει επικαλεστεί και ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η Ελλάδα είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας.

Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης είναι ανιστόρητος…

Είναι διαφορετικό η Ελλάδα να αποδοκιμάσει την Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία, να διατυπώσει δια της διπλωματικής οδού την δυσαρέσκεια της και διαφορετικό να στέλνει όπλα και να συμμετέχει σε αστείες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Τα πολιτικά ανδρείκελα της Ευρώπης θα κατανοήσουν προσεχώς ότι οι ίδιοι είναι… η λάθος πλευρά της ιστορίας.

Όσοι παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία όπου στις 25 Σεπτεμβρίου διεξάγονται εκλογές η εθνικιστική δεξιά μαζί με την δεξιά, όχι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τον φιλελεύθερο σοσιαλισμό του Μητσοτάκη στην Ελλάδα, θα κυβερνήσουν την Ιταλία.

Η Meloni του Κινήματος Αδέρφια για την Ιταλία που είναι το πρώτο κόμμα στην Ιταλία π.χ. δεν προτείνει να μειώσουν τα μπάνια και την κατανάλωση ρεύματος από τους πολίτες.

Προτείνει μια οριζόντια μείωση 30% σε όλους τους λογαριασμούς για το 2022 για όλους φτωχούς και πλούσιους με βάση την κατανάλωση του 2021.

Οι ιταλοί πολιτικοί προτείνουν ένα Ταμείο Ενεργειακής Ανάκαμψης όπου θα διαμορφωθεί μια ενιαία πολιτική.

Ο Salvini της Lega είπε κάτι απόλυτα ορθό.

Οι κυρώσεις στην Ρωσία αποδείχθηκαν καταστροφικές για την κοινωνία της Ευρώπης.

Οι κυρώσεις θα πρέπει να αρθούν.

Ο Salvini θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση της Ιταλίας… και προφανώς η Ιταλία θα ζητήσει να αρθούν οι γελοίες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Τα πολιτικά ανδρείκελα της Ευρώπης, απέκτησαν μια αλαζονεία.

Π.χ. στην Γαλλία ο Macron δεν εξελέγη ξανά πρόεδρος επειδή τον συμπαθεί η κοινωνία αλλά επειδή τα υπόλοιπα κόμματα δεν ήθελαν την Le Pen να βγει Πρόεδρος της Γαλλίας.

Ο Macron μετά τα κίτρινα γιλέκα έχει πολύ χαμηλά κοινωνικά ερείσματα.

Δείτε π.χ. ως παράδειγμα που βρίσκεται δημοσκοπικά ο σοσιαλδημοκράτης Γερμανός Καγκελάριος… βυθίζεται.

Ακόμη και στην περίπτωση της Ελλάδος, ο Μητσοτάκης ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός οι συμπάθειες του στην ελληνική κοινωνία είναι ελάχιστες.

Εάν εξαιρεθεί ένας πυρήνας φιλελεύθερων, κεντροαριστερών, Ποτάμι και κάποιοι αυτοπροσδιοριζόμενοι προοδευτικοί… το 70% της ελληνικής κοινωνίας δεν τον συμπαθεί.

Τα πολιτικά ανδρείκελα της Ευρώπης, απέδειξαν ότι δεν έχουν μηχανισμό αντίδρασης απέναντι στον πληθωρισμό που δημιούργησαν οι κεντρικές τράπεζες και οι διορισμένοι Πρόεδροι τους.

Ο Πρόεδρος της FED… εκλιπαρούσε τον αμερικανό Πρόεδρο Biden να του δώσει ακόμη μια θητεία στην FED.

H Lagarde της ΕΚΤ από το πολιτικοποιημένο ΔΝΤ… κατέληξε στην άκρως πολιτικοποιημένη ΕΚΤ, όταν οι κεντρικές τράπεζες έχασαν την αυτονομία τους και οι Πρόεδροι των κεντρικών τραπεζών έχουν μετατραπεί σε πολιτικά φερέφωνα… είναι κατανοητό γιατί φάνηκαν ανεπαρκείς απέναντι στον πληθωρισμό.

Εννοείται ότι οι κεντρικές τράπεζες σκοπός τους είναι να προλαβαίνουν τα οικονομικά φαινόμενα.

Στην Ευρώπη π.χ. ο πληθωρισμός δημιουργήθηκε από τις ακραία λανθασμένες επιλογές της τοξικής ποσοτικής χαλάρωσης… οπότε η Lagarde και οι υπόλοιποι διορισμένοι κεντρικοί τραπεζίτες των εθνικών κεντρικών τραπεζών… τι να προβλέψουν… απέτυχαν παταγωδώς.

Ο κόσμος θα αλλάξει… η νίκη της εθνικιστικής δεξιάς στην Ιταλία, η ήττα των απαράδεκτων δημοκρατικών στις ΗΠΑ στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, η νίκη Putin στην ενέργεια, η ήττα της Ευρώπης στην ενέργεια, η ήττα των κεντρικών τραπεζών απέναντι στον πληθωρισμό αποτελούν…εφαλτήριο για μεγάλες αλλαγές πολιτικές και κοινωνικές αλλά και οικονομικές.

Το οικονομικό μοντέλο της ακραίας αύξησης του χρέους, της εγκληματικής ποσοτικής χαλάρωσης και της τραγικής τακτικής κυρώσεων κατά της Ρωσίας… ήταν ένα αποτυχημένο πολιτικοοικονομικό πείραμα…

Στην Ευρώπη πολλά πρέπει να αλλάξουν… ίσως τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για αλλαγές…

 

πηγη

Back to top button