Ελλάδα

Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για όποιον δεν δέχεται κάρτα

 

Με πρόστιμα φωτιά αλλά και κλείσιμο επιχειρήσεων σκέπτονται στο οικονομικό επιτελείο να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τη χρήση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στις καθημερινές συναλλαγές.

 

Ουσιαστικά θα καταστεί απολύτως υποχρεωτική η προμήθεια από κάθε ιδιοκτήτη μικρού ή μεγάλου καταστήματος και επιχείρησης του ειδικού μηχανήματος τεχνολογίας POS που επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν με πλαστικό χρήμα.
Για όσους επιμένουν να μην δέχονται πληρωμές με κάρτες, είτε για να φοροδιαφύγουν είτε για να γλιτώσουν την προμήθεια που παίρνουν οι τράπεζες η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή βαρύτατων προστίμων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος τα πρόστιμα θα ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ και θα φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις στις ποινές θα περιλαμβάνεται κλείσιμο της επιχείρησης για 3 μήνες έως έναν χρόνο αλλά και ποινή φυλάκισης ως και έξι μήνες.

 

Ποιες κυρώσεις προβλέπονται

  • Επιβολή προστίμου από 1.500 ευρώ έως 1 εκατ. Το ανώτατο ποσό του προστίμου διπλασιάζεται σε περίπτωση που εκδοθούν σε βάρος του ίδιου προμηθευτή 3 αποφάσεις επιβολής προστίμου
  • Κλείσιμο της επιχείρισης από 3 μήνες έως 1 χρόνο
  • Ποινή φυλάκισης έως 6 μήνες
  • Η επιχείρηση υποχρεούται να απαντά εγγράφως σε καταγγελίες που υποβάλλονται στη ΓΓ Καταναλωτή αν δεν το κάνει κινδυνεύει με πρόστιμο από 500 έως 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο αυξάνεται έως τις 50.000 ευρώ
kontranews.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: