Ελλάδα

Το ελληνικό Αιγαίο, δώρο στην Τουρκία

 

 

Οι ηγεσίες πάντοτε έχουν διαλεκτική σχέση με τις χώρες που εκπροσωπούν και τις τύχες των οποίων ορίζουν. Οι ηγέτες ισχυρών χωρών αντλούν δύναμη από τις πατρίδες τους και τα έθνη ισχυροποιούνται από τους ηγέτες τους, όταν οι τελευταίοι είναι αντάξιοι των περιστάσεων.
Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, οι ηγεσίες δεν είναι ικανές να οδηγήσουν την πατρίδα εμπρός και προς τα άνω. Ο μόνος δρόμος που γνωρίζουν είναι ο κατηφορικός. Συμπαρασύρουν την Ελλάδα στην προσωπική κατρακύλα τους και αυτό αντανακλάται στο διεθνές στάτους της χώρας αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής.
Η συρρίκνωση ξεκίνησε από τα ψηλά δώματα της εξουσίας, πέρασε στα δημόσια ήθη, επηρέασε την οικονομία και συντόμως θα «αγγίξει» και τη συνορογραμμή μας.
Ετσι όπως βαίνουν τα πράγματα, είναι πιθανό να δούμε να… μικραίνει η επικράτειά μας! Θλιβερό παράδειγμα των προαναφερθέντων είναι το νατοϊκό γκριζάρισμα του Αιγαίου για χάρη της Τουρκίας.
Η «δημοκρατία» έγραψε σχετικά: «Στο ΝΑΤΟ θα φέρουν το θέμα του ελέγχου προσφυγικών ροών και Αιγαίου, από κοινού, Γερμανία και Τουρκία! Η είδηση-βόμβα, που εγείρει ανησυχίες ότι η Τουρκία θα βρει πρόσβαση στο Αιγαίο ενδεχομένως για κοινές περιπολίες, υπό την αιγίδα της Συμμαχίας, έσκασε χθες, στη διάρκεια ενημέρωσης που έκαναν ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη νέα επίσκεψη-αστραπή της τελευταίας στην Αγκυρα».
Με αυτή τη δεινή εξέλιξη θα υπάρξει καθολικό γκριζάρισμα του Αιγαίου και θα αποκτήσει και νατοϊκή σφραγίδα! Είναι προφανές ότι οι χλομές και εν πολλοίς κωμικές ευρωπαϊκές ηγεσίες έχουν υποχωρήσει σε όλες τις αξιώσεις και τους τσαμπουκάδες της Τουρκίας και την εξευμενίζουν με τα εδάφη και τις θάλασσές μας!
Η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι δεν θα δεχτεί επέμβαση του NATO στα ελληνικά ύδατα, αλλά μόνο στα τουρκικά, όμως δεν διευκρινίζει τι πρόκειται να πράξει αν πλέον οι Τούρκοι και το ΝΑΤΟ κάνουν από κοινού σουρωτήρι τα χωρικά μας ύδατα…

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: