breaking newsΕλλάδα

Εθνική τραγωδία: 50 νεκροί, 150 τραυματίες – πάνω από 10 διασωληνωμένοι

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς

Σε σοβαρή κατάσταση 10 τραυματίες νοσηλεύονται σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας – Πηγές του ΕΚΑΒ κάνουν λόγο για αρκετούς ακόμη απανθρακωμένους – Μόνο 15 ασθενοφόρα έχουν να διαχειριστούν 100 κλήσεις – Προτεραιότητα στους τραυματίες δίνουν οι διασώστες και αφήνουν για αργότερα τη διακομιδή των νεκρών
Σοκ και δέος από το φονικό πέρασμα της πυρκαγιάς από το Μάτι, τη Ραφήνα και το Νέο Βουτζά.

Περίπου στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, επίσημες πηγές του ΕΚΑΒ επιβεβαίωναν τους χειρότερους φόβους που είχαν εκφραστεί νωρίτερα.

Οι νεκροί από την πυρκαγιά είναι  50, οι τραυματίες ανέρχονται σε πάνω από 150, εκ των οποίων οι 10 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε βαριά κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι νεκροί είναι απανθρακωμένοι και είναι σχεδόν βέβαιοι ότι για την ταυτοποίησή τους θα χρειαστεί να γίνει εξέταση DNA.

Στο Μάτι, φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους απανθρακωμένους δίπλα στα καμμένα αυτοκίνητά τους. Αυτή την ώρα, περίπου δύο μετά τα μεσάνυχτα, εκκρεμούν περίπου 100 κλήσεις προς το ΕΚΑΒ για διακομιδή νεκρών ή μεταφορά τραυματισμένων συμπολιτών μας στα νοσοκομεία.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ δίνουν προτεραιότητα στην μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία, αφήνοντας για τις επόμενες ώρες την διακομιδή των νεκρών… Πηγές για ΕΚΑΒ μετέφεραν την φρικτή πληροφορία ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμη απανθρακωμένοι, πέραν των οκτώ βεβαιωμένων νεκρών.

Σκηνές αλλοφροσύνης καταγράφονται έξω από τα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας που τέθηκαν σε επιφυλακή για να υποδεχθούν τους εγκαυματίες από το Μάτι, το Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα.

Οι τραυματίες και οι χαρακτηριζόμενοι σαν εγκαυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σισμανόγλειο και ΚΑΤ. Από τους 150 τραυματίες, οι 10  είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εκεί, ανάμεσα στους ανθρώπους που έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν, μεταφέρθηκαν και οι σοροί άλλων έξι ατόμων.

 

 

 

.crashonline.

Back to top button