Διεθνή

ΑΡΘΡΟ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ! Ο Ερντογάν πλημμυρίζει την Ευρώπη με πρόσφυγες…και αίμα

 

 

Στρατής Μαζίδης
Οι πρόσφατες επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες επανέφεραν στο προσκήνιο την κρίση προσφύγων στην Ευρώπη και το βαθμό στον οποίο οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας θα μπορούσαν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίλυση αυτού του ζητήματος σύμφωνα με άρθρο-καταπέλτη του almasdar για το ρόλο της Αγκυρας.
Ωστόσο, αρκετές φωνές έχουν μιλήσει πρόσφατα για τον ύποπτο ρόλο της Τουρκίας του Ερντογάν στην περαιτέρω τροφοδότηση αυτής της κρίσης, που τελικά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ευρώπης.
 
Ο πυρήνας του επιχειρήματος αυτού, όπως έχουν εκφράσει πολλοί αναλυτές, έγκειται στην προσπάθεια του Ερντογάν να εκβιάσει και τελικά να υποτάξει την Ευρώπη. 
«Η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι η ΕΕ από μόνη της δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της. Στο παρελθόν η Τουρκία ήταν υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και αδύναμη σε σύγκριση με την Ευρώπη, αλλά με την κρίση των προσφύγων, η κατάσταση αντιστράφηκε, επειδή σήμερα η Ευρώπη χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο» σχολιάζει ο δρ Gunter Seufert, ένας εμπειρογνώμονας στο Ίδρυμα για την Επιστήμη και Πολιτική της Γερμανίας.
Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία έχει λάβει εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ για την παροχή καταλύματος στους πρόσφυγες και με τελικό σκοπό όπως επισημαίνει το άρθρο, να κρατήσει τους πρόσφυγες μακριά από τα ευρωπαϊκά σύνορα.
Παρόλα αυτά, η εισροή των προσφύγων, μεταξύ των οποίων και πολλοί τρομοκράτες, δεν έχει σταματήσει.
«Οι Τούρκοι επέλεξαν τον χειρότερο τρόπο για την ένταξή τους στην ΕΕ κατακλύζοντας την Ευρώπη με τους πρόσφυγες», δήλωσε ο Δρ Gunter.
Πίσω από την ψεύτικη πρόφαση της στήριξης των προσφύγων του πολέμου και της ανθρωπιστικής βοήθειας, η Τουρκία συνεχίζει να επιδιώκει τις πολιτικές της φαντασιώσεις που όμως έχουν κλονίσει τα θεμέλια της Ευρώπης και έχουν καταστήσει ολόκληρη την ήπειρο ένα βιώσιμο στόχο για πιο αιματηρές επιθέσεις.

 

 

 

 

 

freepen.gr

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
%d bloggers like this: