breaking newsΕλλάδα

Συντονισμένη εξέγερση μεταναστών: Kατέλαβαν το Σταθμό Λαρίσης, εμποδίζουν τη διέλευση τραίνων – Απαιτούν μεταφορά στα Διαβατά

 

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί της Παρασκευής στον Σταθμό Λαρίσης, αφού πρόσφυγες έχουν κάνει κατάληψη του σταθμού. Συγκεκριμένα, 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες κατέλαβαν αιφνιδίως τον σταθμό Λαρίσης το πρωί της Παρασκευής.

Αιτία στάθηκε διαδικτυακό κάλεσμα το οποίο παραπληροφορεί ότι στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να ανοίξουν τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και να επιτραπεί η ελεύθερη διέλευσή τους προς τη Βόρεια Ευρώπη.

Οι πρόσφυγες κάθονται από το πρωί πάνω στις ράγες και απαιτούν να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Από το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε ενημέρωση από οργανώσεις ότι δήθεν θα άνοιγαν τα σύνορα.

Στον Σταθμό Λαρίσης έχουν μεταβεί αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια λόγω της κατάληψης των γραμμών. Ομάδα της ΟΠΚΕ αλλά και της ΔΙ.ΑΣ. βρίσκονται στο σημείο.

Γυναίκες και παιδιά έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές, ώστε να εμποδίσουν τη διέλευση των τραίνων στο σημείο, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους.

Δείτε εικόνες:

Back to top button