Ελλάδα

Λοιμωξιολόγοι: «Ευτυχώς που ήρθε η Μήδεια και έκλεισε μέσα τους πολίτες! Θέλουμε παράταση του lockdown»…

Τους ήρθε κουτί ο κακός καιρός και το εκμεταλλεύτηκαν…Αν μπορούσαν να μας έκλειναν μέσα μέχρι τις επόμενες εκλογές έκαναν…

Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν ήδη επέκταση του ολικού lockdown για ακόμα μια βδομάδα «θάβοντας» έτσι ακόμα πιο βαθιά την ελληνική οικονομία η οποία έχει περάσει προ πολλού το σημείο της κατάρρευσης, ενώ εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του λοιμωξιολόγου Θεόδωρος Βασιλακόπουλου ο οποίο σε πρωινή εκπομπή ανέφερε πως «η Μήδεια βοήθησε λίγο», αφού περιόρισε τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι και άρα και τις επαφές!

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της αντίληψης των λοιμωξιολόγων οι οποίοι αδυνατούν να δουν την κατάσταση σφαιρικά με αποτέλεσμα να φτάνουν στο σημείο να χαρακτηρίσουν μία θανατηφόρο κακοκαιρία που ταλαιπώρησε εκατομμύρια Έλληνες ως βοηθητική!

Όσον αφορά την επέκταση του lockdown ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ , κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, εκτίμησε ότι «το lockdown θα πάρει παράταση μιας εβδομάδας», καθώς οι οι διασωληνωμένοι έχουν αυξηθεί.

«Αυτή την στιγμή είμαστε σε ήπια αυξητική πορεία. Στην Αττική θα έχουμε αποκλιμάκωση από αύριο», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα ο  καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. δήλωσε πως «υγειονομικά θα ήταν ασφαλές να πάμε σε παράταση του lockdown».

Όπως ο ίδιος τόνισε η κατάσταση στα νοσοκομεία και οι μεταλλάξεις θα κρίνουν το μέλλον του lockdown. Επεσήμανε πως προτεραιότητα στην επιτροπή είναι το άνοιγμα των σχολείων.

Σχετικά με το αν θα είναι το τελευταίο lockdown ο ίδιος υπογράμμισε «Ας ελπίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο lockdown».

 

 

Πηγή 

 

Back to top button