breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εξοργισμένοι οι Ιρλανδοί αγρότες για το σχέδιο της κυβέρνησης να θανατώσει 200.000 αγελάδες για την επίτευξη των «Κλιματικών Στόχων»

Μια έκθεση του ιρλανδικού υπουργείου Γεωργίας περιέγραψε πώς 200.000 αγελάδες θα μπορούσαν να θανατωθούν τα επόμενα τρία χρόνια για να επιτευχθούν οι “στόχοι για τον άνθρακα” (Σημ.: Το παρανοϊκό σχέδιο της Ελίτ για απόλυτη φτωχοποίηση και επιβολή Λιμού στην ανθρωπότητα). Το σχέδιο φέρεται να κοστίζει περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ στους φορολογούμενους, με το έγγραφο να αναφέρει ότι θα προσφερθούν 5.000 ευρώ ανά αγελάδα ως αποζημίωση.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος της χώρας δήλωσε ότι η γεωργική βιομηχανία δημιουργεί σχεδόν το 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου εκεί, και μεγάλο μέρος αυτών προέρχεται από το μεθάνιο στα ζώα και τη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων. Η χώρα έχει δεσμευτεί να μειώσει τις γεωργικές της εκπομπές κατά 25 τοις εκατό έως το 2030.

Αποκαλούν το σχέδιο “σχέδιο μείωσης των γαλακτοκομικών προϊόντων”, αλλά το αποτέλεσμα είναι η παράλογη σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων ζώων στο όνομα της αόριστης και ανυπόστατης “βοήθειας προς το περιβάλλον”.

Η σφαγή θα συνεπάγεται τη θανάτωση 65.000 αγελάδων ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια, μειώνοντας το συνολικό κοπάδι γαλακτοπαραγωγής της χώρας κατά 10%. Τοποθετείται ως ένα πιθανό “σχέδιο εξόδου από τη σύνταξη” για τους γηράσκοντες αγρότες.

Οι αγρότες πιστεύουν ότι η σφαγή των βοοειδών θα γυρίσει μπούμερανγκ

Ο πρόεδρος της Ιρλανδικής Ένωσης Αγροτών, Tim Cullinan, δήλωσε ότι το σχέδιο θα αυξήσει τη δυσπιστία των αγροτών προς την κυβέρνηση και δεν θα έχει τους επιδιωκόμενους περιβαλλοντικούς στόχους.

Ο ίδιος δήλωσε: “Η μείωση της παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων ή βοείου κρέατος στην Ιρλανδία θα οδηγήσει επίσης σε “διαρροή άνθρακα” με τη μετακίνηση της παραγωγής σε άλλες χώρες με υψηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Αυτό είναι πιθανό να αυξήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη αντί να τη μειώσει”.

Ο πρόεδρος της Irish Creamery Milk Suppliers Association Pat McCormack πιστεύει ότι η εστίαση θα πρέπει να δοθεί σε άλλους τομείς όταν πρόκειται να βοηθηθεί το περιβάλλον***. Ο ίδιος δήλωσε: “Είμαστε ο μοναδικός κλάδος με σημαντικό οδικό χάρτη και, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, το κοπάδι μας δεν είναι μεγαλύτερο από ό,τι ήταν πριν από 25 έως 30 χρόνια. Μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τη βιομηχανία μεταφορών, μπορεί να ειπωθεί το ίδιο για τη βιομηχανία αερομεταφορών;”

***Σημ.: Ουδέποτε έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι η ανθρωπογενής δραστηριότητα επηρεάζει το κλίμα. Κανείς δεν γνωρίζει ποιές δυνάμεις και συνθήκες επηρεάζουν το κλίμα. Πρόκειται για μια Απάτη που στόχο έχει την επιβολή της Δυστοπίας της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Πρόσθεσε ότι η όποια θανάτωση λάβει χώρα πρέπει να γίνει σε εθελοντική βάση. Ο κ. McCormack δήλωσε ότι οι αγρότες θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν το καθήκον τους για να βοηθήσουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος, αλλά ότι η επιβολή του θέματος δεν αποτελεί λύση.

Άλλοι επικριτές του σχεδίου φοβούνται ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη χώρα, οι οποίες δεν θα είναι παρόμοιες με αυτές που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του λιμού της πατάτας. Ο Αυστραλός γεωλόγος Ian Plimer δήλωσε ότι η κίνηση αυτή “θα καταλήξει μόνο σε καταστροφή”.

“Οι Ιρλανδοί το γνωρίζουν αυτό από τον λιμό της πατάτας. Το ένα τρίτο του πληθυσμού τους πέθανε, το ένα τρίτο μετανάστευσε, και το ίδιο πράγμα θα συμβεί. Θα χάσουν παραγωγικούς ανθρώπους από την Ιρλανδία και θα πάνε κάπου αλλού”, είπε.

Ο Elon Musk έχει επίσης τοποθετηθεί σχετικά με την πρόταση, απαντώντας στο Twitter σε ένα κύριο άρθρο που αναρωτιόταν αν οι αμερικανικές αγέλες θα ακολουθήσουν σύντομα το παράδειγμά του: “Αυτό πρέπει πραγματικά να σταματήσει. Το να σκοτώνουμε μερικές αγελάδες δεν έχει σημασία για την κλιματική αλλαγή”.

Θα μπορούσε σύντομα να απαγορευτεί η κατανάλωση κρέατος;

Το ζωικό κρέας αποτελεί εδώ και καιρό στόχο των περιβαλλοντολόγων και των κυβερνήσεων που επιθυμούν να ασκήσουν περισσότερη εξουσία. Τα Frankenfoods (Φαγητά Φρανκεστάϊν) όπως το Beyond Meat προωθούνται στις μάζες και τακτικές όπως οι φόροι άνθρακα, οι γεωργικές επιδοτήσεις και τα φορολογικά συστήματα χρησιμοποιούνται για να περιορίσουν τη διαθεσιμότητα του κρέατος. Ορισμένοι έχουν ζητήσει ακόμη και την απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος.

Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, έχει δηλώσει ότι πιστεύει πως όλα τα πλούσια έθνη θα πρέπει να στραφούν σε 100% συνθετικό βοδινό κρέας, και έχει παράσχει οικονομική υποστήριξη σε εναλλακτικές μάρκες κρέατος, όπως οι Impossible Foods και Beyond Meat.

Τα συνθετικά κρέατα παρασκευάζονται συχνά με τη χρήση γενετικής τροποποίησης και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη ζωή δεν είναι γνωστές. Τα κρέατα που παράγονται στο εργαστήριο υπολείπονται επίσης όσον αφορά τη διατροφή, με πολλές επιλογές να στερούνται πρωτεΐνης και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών.

ΠΗΓΕΣ:

GlobalResearch.ca

FoxNews.com

FoodBev.com

primenews.

Back to top button