breaking newsΔιεθνή

Ζαχάροβα: «Η Δύση προσπάθησε να κάνει τα πάντα για να σαμποτάρει τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία αλλά απέτυχε»

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως οι μη φιλικές χώρες προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα για να διαταράξουν τη διαδικασία ψηφοφορίας των Ρώσων στο εξωτερικό στις προεδρικές εκλογές, αλλά απέτυχαν.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Απέναντι στην απειλή απαντάμε με ενότητα. Αυτό προκαλεί άγρια ​​οργή και ήδη αφρίζουν, βγαίνει και λίγο “πράσινο πύον”. Αφήστε τους να πνιγούν από αυτό».

Η εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τη μείωση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων στο εξωτερικό και απάντησε:

«Όσον αφορά τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων, αυτή τη φορά είναι πράγματι σημαντικά λιγότερα. Για έναν απλό λόγο: αυτές είναι ακριβώς οι ενέργειες εκείνων των πολύ εχθρικών καθεστώτων που κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν, να αναστατώσουν, να εκφοβίσουν τους πολίτες μας και να ασκήσουν πολιτική πίεση, αλλά δεν βλέπουν επιτυχία».

Υπενθυμίζουμε πως το ρωσικό κυβερνών κόμμα «Ενιαία Ρωσία» δήλωσε ότι είναι αντιμέτωπο με εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση υπό τη μορφή DDos (κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσιών) κατά της διαδικτυακής του παρουσίας και ότι ανέστειλε μη απαραίτητες υπηρεσίες του για να την αντιμετωπίσει.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κατηγορήσει την Ουκρανία ότι προσπαθεί να σαμποτάρει τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στη χώρα, στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει νέα θητεία.

Η Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο Ρωσικό Πρακτορείο TASS ότι η Δύση έχει οργανώσει εκστρατείες παραπληροφόρησης και επιρροή στη σφαίρα του κυβερνοχώρου: από τη διάδοση του αντίστοιχου περιεχομένου μέχρι τον αποκλεισμό των εφαρμογών ρωσικών οργανισμών σε ψηφιακές πλατφόρμες, κάτι που είναι επίσης «πολύ σοβαρό στοιχείο επιρροής».

Οι δυτικοί αντίπαλοι της Μόσχας προσπάθησαν ενεργά τον περασμένο χρόνο να διαταράξουν τις ρωσικές προεδρικές εκλογές, είπε χαρακτηριστικά.

PrimeNews.

Back to top button