Διεθνή

ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 33 νεκροί από την ισραηλινή αεροπορική επίθεση κατά του Ελληνορθόδοξου ναού Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα! 18 νεκροί και 15 αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια..8 παιδιά σκοτώθηκαν! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 18 ΝΕΚΡΩΝ! ΒΙΝΤΕΟ

ΝΕΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 33 νεκροί από την ισραηλινή αεροπορική επίθεση κατά του Ελληνορθόδοξου ναού Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα! 18 νεκροί και 15 αγνοούμενοι κάτω από τα ερείπια..8 παιδιά σκοτώθηκαν! Συγκλονιστική ομαδική κηδεία.

33 νεκροί από την ισραηλινή αεροπορική επίθεση κατά του Ελληνορθόδοξου ναού Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα!

”Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, Issa Musleh, καταδικάζει την αεροπορική επιδομή κατά της ιστορικής εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 18 ανθρώπων ενώ αγνοούνται άλλοι 15 κάτω από τα ερείπια.” (alhurra)

Ο πάστορας Youssef Asaad, από τη Λατινική Εκκλησία στη Γάζα, επιβεβαίωσε ότι το κτίριο στεγάζει περισσότερους από 100 εκτοπισμένους και είπε: «Βρήκαμε 18 πτώματα και υπάρχουν 15 αγνοούμενοι και αρκετοί τραυματίες».
Επισήμανε ότι η πλειονότητα των θυμάτων ήταν από μια οικογένεια, επειδή κοιμόντουσαν το ένα δίπλα στο άλλο και αυτή η οικογένεια διαγράφηκε από το ληξιαρχείο στη Γάζα.

Συγκλονιστικές στιγμές στην ομαδική κηδεία των πρώτων 18 νεκρών στη Γάζα. Θυμιατίζοντας τις σωρούς ο επίσκοπος Γάζας Αλέξιος ξεσπά σε θρήνο.. Ο επικεφαλής του κυβερνητικού γραφείου ΜΜΕ συμμετέχει στην κηδεία των θυμάτων της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στη Γάζα μετά τον βομβαρδισμό της από την κατοχή.

Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας για τους Ελληνορθόδοξους στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, Θεοδόσιος Atallah Hanna στην τηλεόραση του AlMayadeen.«Η στόχευση της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Πόλη της Γάζας είναι μια νέα σφαγή που διαπράχθηκε από την κατοχή και απαιτούμε να σταματήσει το οργανωμένο έγκλημα που στοχεύει την περήφανη Γάζα, ενώ η Δύση στέκεται αλληλέγγυα με το «Ισραήλ» και είναι εταίρος στα εγκλήματα. ”

Ο Επίσκοπος Atallah Hanna, Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβαστιαίας στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, επιβεβαίωσε ότι η ισραηλινή κατοχή στόχευε την τρίτη παλαιότερη εκκλησία στον κόσμο, την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Λωρίδα της Γάζας, προσθέτοντας ότι η ίδρυσή της χρονολογείται από τον πέμπτο αιώνα μ.Χ.

dimpenews.com

Back to top button