Διεθνή

Eπιδημιολόγος,Γιατρός Δημόσιας Υγείας Alice Desbiolles: οι ανεμβολίαστοι δεν είναι ένοχοι για τίποτα! SΤΟP στο στιγματισμό κι ενοχοποίηση. Oι μόνοι ένοχοι είναι οι παράγοντες που συνέβαλαν σ’εμφάνιση ,εξάπλωση ιού σε πλανήτη! Η Ιατρική να μείνει στον τομέα Δεοντολογίας να μην υπεισέλθει σ’ Ηθική (καλό/κακό).Να σεβαστούμε επιλογή ατόμων. Η συγκατάθεση είναι πολύ σημαντική σ’ Ιατρική! ΒΙΝΤΕΟ

H Eπιδημιολόγος και Γιατρός Δημόσιας Υγείας Alice Desbiolles, απαντά σε ερωτήματα της Sonia Mabrouk στο europe1 για επιδημία Covid-19, pass vaccinal αλλά και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Emmanuel Macron για τους μη εμβολιασμένους.

Δήλωσε: Ως γιατρός εγώ δεν είμαι εδώ για να κρίνω τα άτομα αλλά για να σεβαστώ την επιλογή τους όποια κι αν είναι.

Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να σταματήσουμε ν’ αναζητούμε ενόχους ανάμεσα στους πολίτες μέσα σε αυτή την κρίση είτε στα λεωφορεία ήταν αυτοί και δεν σέβονταν την καραντίνα είτε αυτοί που δεν σέβονταν τις χειρονομίες φραγμού ή που δεν έφεραν καλά τη μάσκα τους. Έπειτα ήταν τα παιδιά τώρα είναι οι ανεμβολίαστοι. Θεωρώ ότι αύριο θα είναι τ’ ανεμβολίαστα παιδιά. Είναι επιτακτικό να σταματήσουμε όλο αυτό και να θυμηθούμε ότι οι μόνοι ένοχοι είναι οι παράγοντες που συνέβαλαν στην εμφάνιση και στην εξάπλωση αυτού του μολυσματικού παράγοντα σε πλανητική κλίμακα.

Νομίζω ότι ολοένα και περισσότερο η ιατρική και η δημόσια υγεία υπεισέρχονται στον τομέα της ηθικής δημιουργούνται οι καλοί και οι κακοί οι ένοχοι το καλό και το κακό. Η Ιατρική η Δημόσια Υγεία δεν οφείλει να υπεισέλθει στον τομέα της ηθικής πρέπει να παραμείνει μοναδικά στον τομέα της Δεοντολογίας ή να βρει την καλύτερη πιθανή λύση.. Να βγει από τον τομέα της (κοινωνικής) ηθικής και να παραμείνει στον τομέα της Ηθικής ως Δεοντολογία.

Για ενοχοποίηση ανεμβολίαστων αβάσιμο το επιχείρημα Μακρόν: Δεν μπορώ να καταλάβω το επιχείρημα από άποψη υγιεινής όταν ξέρουμε καλά ότι το εμβόλιο προστατεύει από τις σοβαρές μορφές αλλά δεν είναι πλειοψηφικά αποτελεσματικό κατά της μόλυνσης ή και μετάδοσης κάτι που έχει ντοκουμενταριστεί επιστημονικά αλλά και από την καθημερινή εμπειρία αφού έχοντας σχεδόν 90% εμβολιασμένους στους άνω των 80% ωστόσο δεν αποφύγαμε εκατοντάδες χιλιάδες μολύνσεις από την αρχή της χρονιάς.

Οπότε πιστεύω για μι ακόμη φορά ότι πρέπει να σταματήσουμε τον στιγματισμό και να σεβαστούμε την επιλογή των ατόμων. Η συγκατάθεση είναι μια έννοια πολύ σημαντική στην Ιατρική. europe1

Η γιατρός εκθέτει ανεπανόρθωτα τους τηλεοπτικούς εργολάβους εμβολίων και …κηδειών ΜΜΕ και συναδέλφους της και βέβαια ανεπανόρθωτα τον Omacron.

dimpenews.com

Back to top button