breaking newsΔιεθνή

Βέτο σε νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων που προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας μόνο στο Ισραήλ θα ασκήσει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμφωνεί με τον μονάρχη της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια

Να ασκήσει βέτο σε νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας στο Ισραήλ –αλλά όχι στην Ουκρανία– και ως αντιστάθισμα περικοπές στον προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής εφορίας, σε περίπτωση που εγκριθεί κι από τα δύο σώματα του Κογκρέσου έχει αποφασίσει ο Τζο Μπάιντεν. Την απόφασή του προέδρου των ΗΠΑ κατέστησε σαφές χθες Τρίτη (31/10) ο Λευκός Οίκος.

«Σε αντίθεση με το πακέτο του προέδρου για την εθνική ασφάλεια, το νομοσχέδιο αυτό δεν παρέχει καμιά βοήθεια στην Ουκρανία. Αυτή είναι επείγουσα χρεία», τόνισε η υπηρεσία διαχείρισης και προϋπολογισμού (OMB) της αμερικανικής προεδρίας όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συμφώνησε στο να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο μονάρχης της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ επαναβεβαίωσαν χθες Τρίτη τη δέσμευσή τους να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που φθάνει στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας εν μέσω του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δυο άνδρες επανέλαβαν επίσης ότι έχει σημασία η προστασία των αμάχων και ότι είναι «κρίσιμο» να εξασφαλιστεί ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα υποστούν βίαιο εκτοπισμό από τον θύλακα, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η προεδρία των ΗΠΑ.

PrimeNews.

Back to top button