Διεθνή

11 υπουργοί από κυβέρνηση Νετανιάχου συμμετείχαν την Κυριακή σε συγκέντρωση πολλών χιλιάδων, υποστηρίζοντας τον εποικισμό της Γάζας και τον εκτοπισμό Παλαιστινίων από αυτήν. Le monde: o επαναποικισμός της Γάζας είναι Μεσσιανικό σχέδιο ενός μέρους της κυβέρνησης του Ισραήλ.

11 υπουργοί από κυβέρνηση Νετανιάχου συμμετείχαν την Κυριακή σε συγκέντρωση πολλών χιλιάδων, υποστηρίζοντας τον εποικισμό της Γάζας και τον εκτοπισμό Παλαιστινίων από αυτήν. Le monde: ”o επαναποικισμός της Γάζας είναι Μεσσιανικό σχέδιο ενός μέρους της κυβέρνησης του Ισραήλ”.

Έντεκα υπουργοί από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου συμμετείχαν την Κυριακή σε συγκέντρωση 3.000 ατόμων, υποστηρίζοντας τη «μεταφορά» Παλαιστινίων έξω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου δεν έχει λάβει χώρα ένα τόσο εορταστικό, τόσο φαινομενικά χαρούμενο γεγονός στο Ισραήλ. Πολύτεκνες οικογένειες, μαθητές από θρησκευτικά σχολεία και ακαδημίες προετοιμασίας στρατιωτικών θητειών συνωστίστηκαν σε μια αίθουσα συνεδριάσεων στην περιοχή του υπουργείου της Ιερουσαλήμ την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Με έναν εντελώς μεσσιανικό ενθουσιασμό, η θρησκευτική ακροδεξιά συγκέντρωσε αρκετές χιλιάδες ανθρώπους για να απαιτήσουν την επαναποικισμό του παλαιστινιακού θύλακα της Γάζας, χάρη σε έναν πόλεμο που βιώνουν ως καρπό της θείας θέλησης.
Πορτρέτα των κοσμικών ιδρυτών του εβραϊκού κράτους κρέμονται στην αίθουσα, με σκοπό να μας υπενθυμίσουν ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των αυθεντικών σοσιαλιστικών κιμπούτς και των αποικιών (δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί είναι έποικοι στη Δυτική Όχθη παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο) που δημιουργούνται ακόμη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, διακριτικά, χάρη στον πόλεμο. lemonde.

Χαρούμενοι χοροί και πανηγυρισμοί ανάμεσα σε δύο βίαιες ομιλίες κατά των κατοίκων της Γάζας. «Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο Γκους Κατίφ και να ενθαρρύνουμε την εθελούσια μετανάστευση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir, αναφερόμενος σε μια ομάδα ισραηλινών οικισμών που κάποτε ιδρύθηκαν στη Γάζα. Εκτός από τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, υπέρ των εποίκων, ήταν παρόντες έντεκα άλλα κυβερνητικά μέλη του κόμματος του Νετανιάχου, Λικούντ.
Οι ομιλητές ζήτησαν την απέλαση των Παλαιστινίων από τη Γάζα, κρίνοντας ότι η αποκατάσταση των εποικισμών ήταν ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Ισραήλ. Νέοι αλλά και ο Itamar Ben Gvir εθεάθησαν να χορεύουν κατά τη διάρκεια αυτής της συγκέντρωσης προπαγανδίζοντας βίαια σχόλια στην Ιερουσαλήμ αναφέρει και το yahoo.

Υπουργός του Ισράηλ είχε φθάσει πρόσφατα να προτείνει να δημιουργηθεί ένα γκούλαγκ στο Αρχιπέλαγος μια επίπλαστη τεχνητή νήσος ως Σπιναλόγκα για να εκτοπιστούν να εξοριστούν εκεί οι κάτοικοι της Γάζας.

dimpenews.com

Back to top button